1,61 : Unuvirgulasaisunu by Irina Neacsu

1,61: Unuvirgulasaisunu, astfel este intitulata expozitia Irinei Neacsu si reuneste o serie de lucrari in ulei si acuarela,

1,61: Unuvirgulasaisunu, astfel este intitulata expozitia Irinei Neacsu si reuneste o serie de lucrari in ulei si acuarela, gandite ca o colectie de investigari ale armoniei in spatiul urban, construit de om si de natura.

Irina Neacsu, designer si artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, anunta lansarea unei noi expozitii personale de pictura, gazduita de Art Yourself Gallery din Bucuresti, in perioada 1 iulie – 10 septembrie 2021.

1:1,618 este proportia de aur, lege a armoniei universale generatoare de descoperiri estetice tangente misticismului, ingaduitoare cu necunoasterea umana, si atasata adevarului imperturbabil al naturii. Unuvirgulasaisunu este cautarea armoniei individuale, cu exercitii de amintire, de acceptare si de renuntare. In cautarea armoniei se deschid si inchid usi, se cauta multumirea, intelegerea, iertarea.

Irina Neacsu:

Vorbim mult, in ultima vreme, despre pandemie, si efectele ei emotionale, despre felul in care am acceptat sau nu schimbarea, despre izolare, despre plictiseala si despre frica. Adevarul este ca pentru noi, generatie a pacii, acest exercitiu este o minuscula incercare, departe de dramele razboaielor, foametei si dezastrelor naturale. Ce spun eu, prin plantele mele, sunt realitati ale individului independente de subiectul pandemiei, insa cred ca acum, poate mai acut, sunt resimtite ca universal. Nevoia de a gasi armonia in conditii impuse, incercarile de autodefinire in spatii neincarcate de stimuli externi, durerile pierderilor si gasirilor. Gasesc in plante metaforele necesare expresiei, si le aduc in mediul urban – scena a parcursurilor, iubirilor, opririlor si cautarilor, a amintirilor si a prezentului meu.

Lucrarile din colectia unuvirgulasaisunu sunt lucrari de arta botanica. Ele pun accentul pe realitati amintite, compuse, reintregesc spectrul emotional al unor momente, sau perioade, prin ipostaze efemere, sau suprarealiste. Asemenea unui dor, sau a unei frici, plantele din 1,61 sunt mai mult sau mai putin reale, mai mult sau mai putin clare, insa exista ca martor al trecutului si ca borna a schimbarii.

Expozitia cuprinde 21 de lucrari, in ulei pe panza, acuarela pe hartie si acuarela pe vellum si poate fi admirata la Art Yourself Gallery din Bucuresti, din Bulevardul Dacia 51, etaj 1, in perioada 1 iulie – 10 septembrie, pe baza de programare telefonica in prealabil la numarul 0724.244.284.

Art Yourself Gallery este un spatiu destinat artei contemporane, care aduce in prim plan artisti romani din generatii, viziuni si abordari diferite, care incearca sa exprime prin forme si mesaje idei, senzatii, emotii si cautari.

Expozitiile, vernisajele si evenimentele Art Yourself mentin vii legaturile dintre artisti si public, conferind un plus de efervescenta productiei artistice, dar si o interactiune continua intre estetic si ideatic.