Igiena Precara, Stresul Sunt Cauze care Favorizeaza Aparitia Acneei! Se mai Adauga Zaharul si Laptele!

Sfaturi

Igiena Precara, Stresul Sunt Cauze care Favorizeaza Aparitia Acneei! Se mai Adauga Zaharul si Laptele!

12

Care sunt cauzele care provoaca acneea? Daca te gandesti ca atingerea fetei, igiena precara si stresul provoaca aparitia acneei, ai dreptate! Dar mai sunt inca doi factori mai putin mentionati, dar la fel de importanti si “vinovati”: laptele de consum si alimentele bogate in zahar. Ajungem la alimentatie, cea responsabila pentru sanatatea noastra si aparitia problemelor legate de aceasta, in cazul de fata, aparitia acneei.
Acneea este un subiect complicat, cauzele aparitiei sale fiind studiate de foarte mult timp. A existat la un moment dat presupunerea ca ciocolata consumata peste limita ar fi una din cauze, dar in urma cercetarilor aprofundate s-a dovedit a fi doar o alarma falsa.
Revenind la alimentatia de zi cu zi, cercetarile de peste 50 de ani demonstreaza ca laptele si alimentele bogate in zahar agraveaza si chiar declanseza aparitia acneeei. Astfel, alimentele cu un indice glicemic ridicat, provoaca fluctuatii hormonale care pot duce la aparitia acneeii. Laptele la randul sau, are hormoni in compozitia sa care pot avea acelasi efect. Mai mult decat atat, cei care consuma lapte degresat sunt mult mai expusi acestui risc.
Pentru a preveni acest lucru, nu putem pur si simplu aplica solutii extreme: renuntarea la zahar si lapte. Cauzele difera de la persoana la persoana, neexistand o anumita metoda, procedura sau tratament care sa previna aparitia acneei sau vindecarea ei. De aceea, un prim pas ar fi reducerea consumului de alimente bogate in zahar si a laptelui: incercati sa vedeti daca exista vreo diferenta! In acelasi timp, este indicat sa consultati si un medic dermatolog pentru a pune in balanta toate informatiile si a vedea daca acestea sunt principalele cauze care favorizeaza aparitia acneei.
Pot exista diferite modalitati de a scapa de acnee si fara a renunta la alimentele preferate, dar acest lucru trebuie descoperit de fiecare in parte si adaptat in mod individual, indiferent ca este vorba de limitarea consumului anumitor alimente, coroborate cu un tratament si/sau atentia indreptata spre igiena zilnica si produsele folosite in acest scop.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *