Sanatate

HomeSanatate5 motive sa te lasi de fumat pentru o inima sanatoasa
5 motive sa te lasi de fumat pentru o inima sanatoasa

5 motive sa te lasi de fumat pentru o inima sanatoasa

Daca iti doresti o inima sanatoasa, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face, este sa renunti la fumat! Daca esti un fumator inrait, ai la dispozitie foarte multe metode care sa te ajute sa renunti, dar cel mai important lucru este sa vrei cu adevarat!

  1. La doar cateva ore dupe ce nu ai mai fumat, presiunea sangelui si ritmul cardiac scad, revenind la ritmul normal. Dupa un an de cand te-ai lasat de fumat, poti sarbatori reducerea atacului de cord cu 50%!
  2. Efectele negative ale fumatului sunt mai concentrate si mai periculoase la femei comparativ cu barbatii, avand in vedere ca femeile, au corpul mai mic. De asemenea, femeile sub 60 de ani, au mai multe sanse comparativ cu barbatii, sa dezvolte eroziuni in urma depunerilor de colesterol (placi ateromatoase), care au ca efect, decesul.
  3. Lasandu-te de fumat, opresti expunerea inimii in fata substantelor toxice: arsenic, benzen, formaldehida, pentru a mentiona doar cateva. Aceste substante chimice au un efect devastator, reducand fluxul de sange la nivelul inimii si deteriorand muschii inimii.
  4. Renuntatul la fumat te protejeaza atat pe tine, cat si pe copii; acestia, aflandu-se in preajma parintilor fumatori, pot dezvolta placi ateromatoase de 4 ori mai mult decat copii care au parintii nefumatori.
  5. Riscul de aeroscleroza, poate fi diminuat daca renunti la fumat! Vasele de sange se ingroasa si se “sufoca” in urma fumatului. Un studiu efectuat pe un esalon de aproximativ 7000 de persoane, a demonstrat ca fumatorii au sanse crescute de 3 ori mai mari sa dezvolte boli de inima, comparativ cu cei care nu fumeaza.

 

Tags:

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»