Perioada Adolescentei si Relatiile! Ce Ar Trebui Sa Stiu Ca Fata?

Sfaturi

Perioada Adolescentei si Relatiile! Ce Ar Trebui Sa Stiu Ca Fata?

11

Dragostea si sentimentele la varsta adolescentina sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le puteti trai, daca aveti cadrul necesar. Cu urcusuri si coborasuri, in aceasta perioada se face trecerea spre maturizare, iar o educatie adecvata si cateva sfaturi utile, va pot ajuta sa treceti cu mintea limpede mai departe.
–    Fetele trebuie sa se simta bine in propria piele inainte de a merge la o intalnire. Daca te cunosti bine si te simti pregatita pentru intalnire, iesi! Daca nu, mai bine stai singura! Poti iesi si te poti simti foarte bine si cu prietenii. Unele fete de varsta ta merg la intalniri cu baieti, altele nu, si cu toate astea, viata isi continua cursul!
–    Daca iesi cu un baiat, acesta trebuie sa fie in armonie cu tine; sa va distrati si sa existe un respect reciproc. In cazul in care nu ai parte de asa ceva, inseamna ca ceva nu merge bine si incepi sa iti pui intrebari, justificate sau nu. Daca nu solutionezi problema in urma raspunsurilor gasite, nu mai pierde timpul, cauta-ti pe altcineva care sa fie in sintonie cu tine! Incearca sa iesi cu baieti de varsta apropiata tie. Pentru fetele care se intalnesc cu baieti mai mari, exista tentatia de a face sex fara a fi pregatite indeajuns.
–    Daca relatia nu mai merge din diferite motive, daca nu primesti din partea baiatului ce ai tu nevoie sau consideri ca meriti ceva mai bun, mai bine pune capat relatiei! Pe moment vei suferi, dar aceasta perioada va trece si vei avea un nou inceput mai bun!
–    Dupa ce capeti putina incredere in baiatul respectiv, incearca sa iti dai seama ce vrei de la relatie si pana unde vrei sa se mearga! Incearca sa eviti situatiile in care un baiat se asteapta de la tine mai mult decat poti tu oferi, evitand astfel anumite presiuni care nu fac bine nici tie, nici relatiei!
–    Evita situatiile in care ceea ce ai crezut tu ca este intim, poate fi la “vedere”, gen postari si fotografii pe internet, fotografii la prietenii prietenului. Ceea ce credeai tu ca este secret, de fapt le auzi ca zvonuri in alte parte! Stabileste de la bun inceput care sunt limitele si in aceasta privinta, si vei scapa de o durere de cap de care nu ai nevoie!
Cu toate ca in aceasta perioada a varstei, sentimentele pot fi confuze si curate, aprinse si mincinoase, puteti trece cu brio si puteti gusta din frumusetea sentimentelor de dragoste. In acelasi timp, puteti fi si cu picioarele pe pamant. Cu trecerea timpului insa, sentimentele se delimiteaza, se definesc mai bine si aveti posibilitatea sa dati o interpretare reala tuturor semnalelor care vin din aceasta directie si care va vor ajuta sa creati un echilibru.

Your email address will not be published. Required fields are marked *