Ce putem gasi in produsele de ingrijire a pielii?

Ce putem gasi in produsele de ingrijire a pielii?

Folosesti aproape zilnic produse de ingrijire a pielii, dar nu stii ce contin. Vezi pe ambalaj/eticheta o lista cu “ingrediente” – majoritatea necunoscute, stii ca e o crema de zi sau de noapte, stii ca e destinata sa catifeleze pielea sau sa elimine ridurile si cam atat. Poate nici nu prezinta un interes deosebit compozitia, atat timp cat nu iti inseala asteptarile.


Iata o lista cu cele mai interesante si ciudate ingrediente, care pana la urma sunt benefice.

  • Nu e tocmai confortabil sa stii ca produsul pe care-l folosesti contine placenta, dar continutul bogat in proteine si hormoni ajuta la reducerea ridurilor si cresterii tesutului.
  • Una din cele mai bizare ingrediente naturale este voma de balena, utilizata in produsele de ingrijire a pielii, dar si in parfumuri. Substantele extrase au capacitatea de a reduce rata de evaporare a aromelor.
  • Materialul seminal este utilizat pentru proprietatile sale de a vindeca arsurile solare si a mentine piele sanatoasa. Contine spermina (un puternic antioxidant) care este de 30 de ori mai puternica decat vitamina E.
  • Caviarul – asociat inaltei societati, nu pare sa fie la indemana oricarei persoane. Acest icre de peste supraevaluat contine foarte multe vitamine si proteine care ajuta la regenerarea si stralucirea pielii. Folosit cu preponderenta in produsele anti imbatranire, caviarul este mai accesibil sa fie aplicat pe piele decat sa fie mancat.
  • Cand te gandesti la compozitia produselor de ingrijire a pielii si vezi alge, iti zboara imediat gandul la sushi si ca ar trebui sa fie comestibile. Intr-adevar, sunt foarte sanatoase pentru consum, dar au si multe beneficii pentru hidratarea si elasticitatea pielii.
  • Secretiile melcilor au fost utilizate in mod frecvent in produsele de ingrijire a pielii pentru capacitatea lor de a regenera si a repara pielea de arsuri si acnee. Un ingredient total natural, laudat pentru faptul ca le inlocuia cu succes pe cele chimice.

Ati cumpara produse de ingrijire a pielii daca ati sti ca in compozitia lor exista vreun “ingredient” din cele enumerate mai sus?