Sanatate

HomeSanatateGandurile Negative Nesolutionate La Timp – Devin Adevarate Probleme
Gandurile Negative Nesolutionate La Timp – Devin Adevarate Probleme

Gandurile Negative Nesolutionate La Timp – Devin Adevarate Probleme

In cazul in care pana acum ai avut dezamagiri fie din partea prietenilor, a familiei sau a vietii insasi, ai tendinta exagerata de a te judeca singur(a), de a fi dur(a) cu propria-ti persoana. Si cu cat iti spui mai mult lucruri negative, cu atat ai tendinta de a crede ca sunt adevarate. Iata cateva din cele mai intalnite lucruri de acest gen:
–    Te uiti la internet, la televizor, in presa scrisa si vezi supermodele, femei care ti se par perfecte si te simti prost in legatura cu acest lucru: tu nu esti si nu poti fi niciodata ca ele! Dar te-ai gandit ca in spatele lor e o intreaga echipa care se ocupa de imaginea lor?  Nu mai amintim de prelucrari ale fotografiilor, de tratamentele si machiajele folosite! Te-ai gandit ca tu poate ai anumite calitati, dar nu ai facut efortul de a ti le scoate in evidenta sau nu ai lucrat la imaginea ta? Poate ai niste ochi frumosi sau un zambet sexi! Vezi ce este pozitiv la tine si exploateaza!
–    Problema greutatii si a faptului ca acest subiect este mereu adus in prim plan, ne fac sa ne simtim prost! Avem impresia ca suntem supraponderali, dar nu am vorbit cu niciun medic de specialitate despre acest subiect, nu am facut nimic in acest sens, am auzit din partea celor din jur vorbe care ne-au deranjat. Toate aceste situatii ne alimenteaza gandurile negative si ne fac sa ne inchidem in noi! Vorbeste cu medicul de familie sau un medic specializat, vezi impreuna cu el daca ai depasit greutatea in functie de varsta, stil de viata si alti factori si fa-ti un plan de bataie pentru a intra intr-o normalitate care sa-ti faca bine! Nu te sfii niciodata sa ceri ajutorul si sa apelezi la cineva! Care este riscul? Sa fii refuzat? Sunt atatea persoane in jur care vor si te pot ajuta!
–    Te gandesti ca nu esti o persoana atletica? Poate nu ai gasit deocamdata sportul care sa te pasioneze! Sau poate esti o persoana destul de energica, dinamica sau esti solicitata destul – din punct de vedere fizic si nu mai simti nevoia practicarii unui sport! Este la fel de bine sa fii activ in viata de zi cu zi, asa cum si mersul pe jos timp de jumatate de ora poate inlocui cu succes zece minute de jogging.
–    Iti trece cateodata prin minte ca nu esti o persoana inteligenta? Uita-te in jur! Uita-te in mass media romaneasca sa vezi nivelul celor care se perinda acolo sau celor care ar reprezenta modele de viata pentru tine! La ce capitole nu esti inteligent? A afirmat cineva asta? Cine este cel sau cea care ti-a spus acest lucru si in ce calitate? Esti o persoana informata? Ce anume ai citit? Care sunt provocarile in care ai fost invins? Incearca sa raspunzi acestor intrebari si cu siguranta vei gasi raspunsurile care iti vor schimba viziunea! Aminteste – ti situatiile din trecut in care ai avut succes, si noua ta vizune va fi completa.
–    Nu esti multumit(a) de inaltimea ta: prea scund(a) sau prea inalt(a)! Mai presus de toate este atitudinea: aceasta iti da verticalitate – fizica si morala, increderea in sine este cea mai importanta. Indiferent de inaltime, stai drept si adu-ti aminte ca de multe ori ti-a placut de cineva, dar te-ai gandit ca ati fi nepotriviti din cauza inaltimii! Ce ar trebui sa facem in acest caz? Sa avem o inaltime variabila, pe care sa ne- o schimbam in functie de necesitati sau e excitatia de moment? Suntem asa cum ne-a lasat natura, cum ne este gena si fiecare dintre noi avem calitati care pot compensa ceea ce societatea actuala o numeste dezavantaj!
–    Ai numar redus de prieteni comparativ cu altii si asta te deprima? Cati din cei care ii numesti prieteni iti sunt cu adevarat aproape si te accepta in primul rand cu minusurile pe care le ai? Ce reprezinta un numar mare de prieteni in cadrul unei retele de socializare? Ce reprezinta un numar mare de prieteni, daca nici unul din ei nu iti este aproape cand ai nevoie? Daca asta e intr-adevar o problema pentru tine, fa ceva in privinta asta! Inscrie – te la niste cursuri, iesi in oras, gaseste – ti hobby – uri care presupun contactul cu oamenii, fa activitati de voluntariat!

E destul de dificil atunci cand subconstientul te alimenteaza cu ganduri negative sa depasesti aceste momente, dar nu imposibil. Apeleaza la parinti, la prietenii apropiati, la un consilier sau medic specializat pentru un sfat bun. Faceti ce va place – daca acest lucru va da o stare de bine si nu ezitati sa cereti ajutorul. Aveti calitati destule, depinde de voi sa le descoperiti si sa le fructificati.

Tags:

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»