In Pofida Diverselor Surse de Informare, Inca Suntem Dominati de Diverse Mituri in Materie de Sex! Ce Este Mit si Ce Nu?

Sanatate

In Pofida Diverselor Surse de Informare, Inca Suntem Dominati de Diverse Mituri in Materie de Sex! Ce Este Mit si Ce Nu?

16

Incepand cu perioada pubertatii, curiozitatea in materie de sex devine una din preocuparile majore. Odata cu dezvoltarea ta ca adult, auzi diferite mituri despre sex, despre evitarea sarcinii, etc, cele mai multe, false. Ceea ce ar trebui sa stii cel mai bine incepand cu aceasta varsta, este cum sa eviti bolile cu transmitere sexuala (BTS), cum sa previi sarcina nedorita, precum si folosirea corecta a mijloacelor de contraceptie.

Mit: Daca faci sex in picioare nu ramai insarcinata! Fals – contactul sexual vaginal in orice pozitie poate duce la sarcina!
Mit: Daca sari in sus si in jos dupa o partida de sex, eviti sarcina! Fals – poti sari oriunde si in orice directie, daca spermatozoidul s-a lipit de ovul, acest lucru inseamna sarcina
Mit: Daca o fata nu are orgasm, nu poate ramane insarcinata! Fals – indiferent daca ai orgasm sau nu, un ovul fecundat duce inevitabil la sarcina!
Mit: Sexul in apa impiedica sa ramai gravida! Fals – daca temperatura apei ii permite, un spermatozoid poate supravietui in afara corpului timp de cateva minute. Orice contact intravaginal poate duce la o sarcina!
Mit: O fata nu poate ramane insarcinata in timpul perioadei ! Fals – un spermatozoid poate supravietui in corpul feminin pana la o saptamana!
Mit: Spalatul vaginului imediat dupa sex, impiedica sarcina! Fals – odata ajuns spermatozoidul la ovul, are loc fecundatia!
O informare reala si sanatoasa asupra sexualitatii, face din tine o persoana matura, responsabila, capabila sa-si traiasca viata si sa evolueze fara a avea surprize neplacute.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *