Sanatate

HomeSanatate8 semne care indica probleme de sanatate
8 semne care indica probleme de sanatate

8 semne care indica probleme de sanatate

Corpul nostru ne transmite anumite semnale, care ne arata faptul ca sanatatea ne este pusa in pericol. Daca nu suntem atenti la ele, situatia se poate inrautati, de aceea vom prezenta mai jos, principalele semne care indica anumite probleme de sanatate si de care trebuie sa tinem cont.

  1. Un prim care ne indica faptul ca avem probleme de sanatate este insomnia. Hormonul stresului – cortizolul, ar trebui sa scada pe parcursul noptii pentru a permite corpului sa se odihneasca. Atunci cand acest lucru nu se intampla, apar insomniile. In momentul in care nivelul de cortizol din organism este prea ridicat, acesta afecteaza intregul organism care incepe sa se prabuseasca.
  2. Scaderea in inaltime. Cu toate ca poate parea ciudat, pe masura ce imbatranim nu mai suntem la fel de inalti. Acest lucru se datoreaza degenerarii oaselor, ceea ce ne poate indica o afectiune foarte periculoasa – osteoporoza, care poate conduce la fracturarea oaselor. Aceasta poate fi o problema de sanatate care trebuie sa fie luata foarte serios in seama, mai ales pe masura ce inaintam in varsta.
  3. Racelile dese. Cu totii suntem expusi bacteriilor si virusilor in fiecare zi, dar o persoana sanatoasa, ar trebui sa poata lupta impotriva acestora. In cazul in care se intampla ca o persoana sa raceasca des, poate fi vorba de o lipsa a vitaminei C sau de un virus mai puternic, de aceea este necesara o analiza a sangelui.
  4. Buzele crapate sunt un alt semn care indica probleme de sanatate. Cu toate ca in sezonul rece se intampla ca buzele sa crape, daca acest lucru se intampla prea des, poate fi vorba de o lipsa a vitaminei B12, ceea ce poate conduce la anemie. Este important ca in cazul acesta sa fie consultat un medic in vederea prescrierii de vitamine pentru imbunatatirea sanatatii.
  5. Probleme ale pielii. In cazul adultilor, acneea poate indica ceva mai mult decat o simpla afectiune ce se trateaza cu diferite creme. S-a demonstrat ca acneea poate fi corelata cu sanatatea intestinelor, de aceea, aceasta poate indica o flora intestinala modificata sau dereglari ale tractului intestinal.
  6. Oboseala nejustificata. Multor persoane le este greu sa se dea jos din pat dimineata, dar atunci cand cineva doarme suficient dar este tot timpul obosit(a), poate fi vorba atat de o afectiune a glandei tiroide cat si de apnee in somn. Aceasta reprezinta o problema de snatate care trebuie serios luata in considerare, iar vizita la medic, este obligatorie in acest caz!
  7. Sforaitul. Sforaitul poate fi singurul semn precoce de apnee in somn, o tulburare de somn, caracterizata prin obstructia cailor respiratorii, care poate creste riscul de insuficienta cardiaca sau de hipertensiune pulmonara.
  8. Mancarimea. In cazul existentei unei mancarimi care persista, poate fi vorba atat de o simpla alergie, de reactii la anumite medicamente, cat si de o afectiune a ficatului (hepatita, ciroza).

Prezentarea din timp la medic atunci cand observam primele indicii ale unor probleme legate de sanatatea noastra, ne poate scuti de multe complicatii, tratand cauza inainte de a deveni ceva sever, mult mai greu de tratat.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»