Care sunt Cauzele Aparitiei Matretii? Cum Scapam de Ea? Ce Forme are Aceasta? (I)

CE ESTE MATREATA?

Matreata … Cel mai important „accesoriu” natural si una din principalele noastre probleme, atunci cand vine vorba de ingrijirea parului si aspectul sau. Parul poate sa arate impecabil, iar coafura sau frizura sa iti fie remarcata de toata lumea. Scurt sau lung, vopsit sau lasat in culoarea sa naturala, coafat sau pur si simplu dezordonat, parul nu isi poate ascunde starea de sanatate si ingrijire. Parul nu stie sa minta, pentru ca nu-l lasa … capul!…sau, pentru a fi si mai exacti, scalpul. De aici incep majoritatea problemelor care se reflecta in aspectul podoabei capilare!

CE CAUZEAZA APARITIA MATRETII?

Matreata este provocata de o ciuperca – pitirosporum foliculitis. Ce poate nu stiati, este ca pitirosporum foliculitis exista in mod natural la nivelul scalpului fiecarui om. Doar ca la unii „se vede„, iar la altii nu! Care este explicatia? Aceasta ciuperca se hraneste cu grasime, de unde rezulta ca isi gaseste teren fertil in zonele cu piele mai grasa. Cand pitirosporum foliculitis se dezvolta prea repede, reinnoirea naturala a celulelor este perturbata, pielea se descuameaza si ea mai repede si astfel apare … matreata!
Aparitia acesteia este favorizata de stres, carente hormonale, de vitamina B1 si de acizii grasi, eczema seboreica, foliculita, psoriazisul, dermatitele, transpiratia abundenta, samponarea rara a arului, duritatea apei pe care o folositi la spalare, uzitarea unor sampoane neadecvate tipului de par si scalp, folosirea zilnica a produselor cosmetice pentru par sau chiar schimbarile de mediu, clima si umiditate la care va expuneti! De asemenea, curele de slabire dezechilibrate sau tinute pentru o perioada prea indelungata, duc la secatuirea corpului de numeroase elemente esentiale pentru sanatatea parului si a scalpului.

CE FORME ARE ACEASTA AFECTIUNE?

1. Matreata uscata se desprinde cu usurinta de piele si cade usor, iar parul este uscat si lipsit de stralucire.
2. Cea grasa apare sub forma de coaja si se desprinde greu de pe pielea capului, iar parul este gras si exista senzatia de mancarime la nivelul scalpului.

CE POTI FACE?

continuarea in partea a doua