Ai grija de propriul EU!

Stil de viata

Ai grija de propriul EU!

64

Rutina, ritmul de viata actual, munca sustinuta, ne afecteaza personalitatea, modul nostru de a fi si ne trezim la un moment dat ca nu mai suntem noi insine si nu ne putem regasi! Cum putem avea grija de propriul EU? Cum putem depasi anumite momente delicate cand suntem la locul de munca? Citim in continuare …

  1. Multiplica-ti motivatia! Daca muncesti in acelasi loc de ceva timp, exista posibilitatea ca farmecul tau personal sa aiba de suferit, sa intre intr-un con de umbra. Iar in aceasta situatie, cel mai bine este sa faci … nimic! Exact! Opreste-te! Respira! Regrupeaza-te! Ia-ti un moment in care sa reflectezi asupra rolului tau de la locul de munca, pana la cele mai minuscule detalii. Stai mai departe de birou si noteaza-ti raspunsurile la intrebarile pe care ti le-ai adresat, lucru care te va ajuta sa revii in atentie si sa iti revii.
  2. Distreaza-te! Indiferent cat de mare sau mica este firma la care muncesti, daca nu ai si activitati extra de relaxare, productivitatea poate avea mult de suferit, mai ales in cazul locurilor de munca care cer creativitate. Indiferent de situatie, incearca sa iesi din rutina pe care ti-o impune locul de munca! Chiar in timpul pauzei de masa poti cauta un refugiu daca se afla in apropiere, sau dupa ce iesi de la serviciu; indiferent care sunt activitatile de relaxare, chiar trebuie sa tii cont de necesitatea acestora si efectele benefice pe care le au!
  3. Fii o persoana buna! Actele mici de bunatate, duc la imbunatatirea moralului si intaresc relatiile colegiale! In acest sens, oamenii de stiinta de la Universitatea din California i-au intrebat pe angajati despre starea de bine dupa aproximativ 4 saptamani, iar acestia au afirmat ca aceasta s-a imbunatatit. Poti face lucruri aparent neinsemnate, de la o cafea sau un ceai pentru colegi, pana la a scrie un simplu ‘Multumesc’.
  4. Pastreaza autenticitatea! Majoritatea birourilor sunt din furnir si plastic, dar studiile au aratat ca materialele naturale ne fac mai fericiti. Adaugati elemente din lemn natural – rame din lemn de exemplu, tineti florile in ghivece din lemn, samd. Starea de spirit este imbunatatita, daca folosesti parfumuri ambientale; trebuie sa te interesezi inainte despre fiecare miros in parte – care ii sunt efectele benefice, pentru a sti ce ai nevoie (poate iti doresti un spatiu in care sa te relaxezi in timp ce muncesti, sau ceva care sa iti stimuleze creativitatea).

Comments are off this post!