Aldo Maria Camillo-invitat special Pitti Uomo 95

Brand, Media

Aldo Maria Camillo-invitat special Pitti Uomo 95

Pitti Uomo il invita pe Aldo Maria Camillo sa prezinte prima colectie lansata vreodata de brandul sau, purtandu-i numele ALDOMARIACAMILLO.
139

Pitti Uomo il invita pe Aldo Maria Camillo sa prezinte prima colectie lansata vreodata de brandul sau, purtandu-i numele ALDOMARIACAMILLO.

Dupa o calatorie profesionala printr-o serie de parteneriate de prestigiu – de la Ermenegildo Zegna la Valentino, de la Cerruti pana la Berluti – designerul italian prezinta prima colectie prin intermediul unui eveniment special, conceput ca garderoba ideala pentru omul modern.

Aldo Maria Camillo lucreaza exclusiv si cu mare accent pe moda barbatilor – studiind silueta masculina, cu scopul de a da o noua amprenta si o prospetime diferita barbatilor. Referintele sale culturale apartin unui context clasic intim, sustinut de o pregatire stilistica solida si o sensibilitate acuta la evenimentele actuale la nivel mondial – care depasesc moda. El are talent, imaginatie si simtul materialului. Noul proiect al lui Aldo Maria este foarte personal si ne-a captivat imediat, deoarece credem ca in imbracamintea pentru barbati este esential sa se revina la standardele de eleganta, totusi sa fie reinventat si reinnoit intr-o nota moderna. Vrem sa ne alaturam in aceasta aventura – lansarea brandului sau cu propriul nume – care acum, mai mult decat oricand inainte, necesita curaj si determinare

a afirmat Lapo Cianchi, directorul comunicatiilor si evenimentelor Pitti Immagine.

ALDOMARIACAMILLO reprezinta inceputul unei povesti noi – o vitrina in care imi pot exprima atat idealul de moda cat si sa vorbesc despre mine. Cred ca imbracamintea este un instrument pentru a comunica cine suntem fara sa spunem un cuvant, pentru ca traieste si creste impreuna cu noi. Cu brandul meu, as dori sa creez o colectie care evolueaza si se completeaza in timp, in care hainele poseda calitatea necesara pentru a dura cat mai mult posibil.

– spune designerul Aldo Maria Camillo.

Avand posibilitatea de a prezenta acest proiect intr-o premiera prezentand la Pitti Uomo este o onoare si un vis devenit realitate

conchide Aldo Maria Camillo.

Intotdeauna am vrut sa-mi fac debutul in Italia si Pitti Uomo, unde cultura croitoriei si cercetarea din domeniul modei au devenit una si reprezinta etapa ideala pentru a exprima in aceasta colectie o idee care s-a maturizat de-a lungul anilor, de la o pasiune pentru traditia sartorial italiana, cu contaminari care sosesc din universul modei cu care am fost crescut.

Biografie Aldo Maria Camillo

Nascut la Roma in anul 1975, Aldo Maria Camillo a absolvit o diploma in Costume and Fashion dupa studierea literaturii straine la Universitatea “LUMSA” din Roma. Educatia a fost completata de o diploma de masterat de la “Fashion Institute of Technology” – New York, specializarea – marketing. In 2003, a inceput sa lucreze ca designer de moda asistent la Valentino, devenind Senior Men’s Designer doar trei ani mai tarziu in departamentul Sartorial “Ermenegildo Zegna”, unde a fost capabil sa-si perfectioneze tehnicile de sartorial si simtul pentru materiale. In 2009, s-a intors la Valentino pentru a lucra impreuna cu Pier Paolo Piccioli si Maria Grazia Chiuri.

Nominalizat ca director de design al liniilor pentru barbati, el a dat o noua viata brandului printr-o abordare moderna de design, cu colectii puternice, dar atemporale, care s-au intalnit imediat cu succesul comercial. Incepand cu anul 2012, a fost directorul creativ si membru al consiliului de administratie al Maison Cerruti din Paris. In doar trei ani, a transformat brandul Cerruti intr-una dintre cele mai moderne branduri ale saptamanii de moda din Paris, pozitionand-o intr-o noua sfera a modei de lux. In septembrie 2016, s-a alaturat grupului Arnault pe post de consultant creativ pentru Berluti, unde a lucrat alaturi de Haider Ackermann pentru relansarea brandului, care a fost deja o lovitura imediata atat pentru public, cat si pentru presa, incepand inca de la primele colectii.

Punctele de referinta ale lui Aldo Maria Camillo sunt inspirate din interesul fata de arta contemporana, istoria modei, muzica si sociologia. Viziunea sa privind imbracamintea pentru barbati se bazeaza pe o noua definitie a luxului si pe un dialog continuu intre traditie si inovatie.

In prezent, Aldo Maria Camillo locuieste in Paris.

Info&foto: pittimmagine.com

Comments are off this post!