Alergii mai putin obisnuite

Sanatate

Alergii mai putin obisnuite

70

Cu siguranta stim cate ceva de alergii, dar mai putin cunosc si anumite alergii mai putin obisnuite; unii dintre noi chiar avem alergii, poate nu le constientizam sau poate nu ne deranjeaza foarte tare. Majoritatea apar din cauza anumitor plante, a sosirii primaverii, etc, dar exista si alergii, care, la prima vedere sunt oarecum bizare. Haideti sa vedem care sunt ele!


Soare

Cunoscut sub numele de urticarie solara, cei care se afla in aceasta situatie sunt fotosensibili, ceea ce se traduce prin sensibilitatea la anumite lungimi de unda de lumina, in special cele solare. La contactul cu sursa de lumina, au loc pe piele anumite eruptii; se poate dezvolta la orice varsta si reprezinta doar 4% din tulburarile fotosensibile.

Atingere

Cunoscut sub numele de dermatografie sau alergia pielii la atingere, persoanele care sufera de aceasta alergie, au umflaturi pe piele mici si rosii sau zgaraieturi, ori de cate ori, pielea le este atinsa. Acest lucru se poate intampla din cauza hainelor – de aici si denumirea, de multe ori, acestea dureaza aproximativ 30 de minute, dar atrag dupa ele, senzatia de mancarime.

Sunet

Avand alergii la sunete, inseamna ca anumite persoane sunt hipersensibile la sunete. Ceea ce e pentru altii placut, pentru cei care sufera de aceasta alergie, e cosmar, ei simtind o serie de dureri in urechi sau dureri de cap. Ceea ce poti sa faci, este atunci cand ai astfel de dureri, sa te retragi si sa incerci sa vezi ce fel de sunet iti provoaca durerile: unii sunt hipersensibili la sunete inalte, altii la sunete joase.

Electricitate

Intr-o lume in care totul este alimentat de energie electrica, campurile electromagnetice si semnalele radio pot provoca multor persoane alergii, care se manifesta prin oboseala musculara, dureri, piele iritata, dureri foarte mari de cap. In acest caz, ar trebui sa iti izolezi tot spatiul de locuit cu folie de aluminiu si sa te indepartezi de orice sursa de dispozitive mobile sau orice altceva ce emite astfel de frecvente.

Bere

Berea este cea mai consumata bautura alcoolica de pe Terra si contine o proteina folosita pentru prepararea berii si care se gaseste in orz. Proteina LTP poate provoca alergii, care duce la eruptii cutanate, piele congestionata, batai neregulate ale inimii si i s-au descoperit efectele in multe din cazurile de alergie aparute.

Apa

Cei care au alergie la lichidul indispensabil vietii, sunt afectati de urticarie aquagenica si se manifesta prin aparitia unor pete rosii pe piele. Cazurile sunt rare, pana in momentul de fata neinregistrandu-se mai mult de 100 de cazuri. Aceasta alergie apare doar la contactul pielii cu apa; cei alergici pot bea apa fara probleme.

Lemn

Au existat cazuri in care, anumiti lucratori din industria forestierea, au resimtit astfel de alergii, care se manifestau prin mancarimi, eruptii cutanate si ochi umezi. Astfel de persoane pot fi alergice doar la anumite tipuri de lemn, iar pericolul vine de la faptul ca pot avea efecte asupra tractului respirator si se pot astept la atacuri de astm.

Pantofi

Formaldehida este folosita pentru imbalsamarea decedatilor, dar si la incaltaminte, pentru a o pastra mai bine. Ea este folosita sub forma de rasina in diverse produse de ingrijiree a produselor din piele si este liantul care tine pantoful ca un intreg. Daca aveti alergie la anumiti pantofi, spalati-va imediat si folositi o crema pentru picioare adecvata, eventual cu cortizon.

Vrei sa stii ce alimente sunt bogate in calciu? Citeste AICI!

Comments are off this post!