Sanatate

HomeSanatateUnul dintre Cele Mai Importante si Accesibile Minerale este Fosforul
Unul dintre Cele Mai Importante si Accesibile Minerale este Fosforul

Unul dintre Cele Mai Importante si Accesibile Minerale este Fosforul

Unul din mineralele mai putin mediatizate dar cu importanta foarte mare in pastrarea sanatatii si frumusetii noastre este fosforul. Fosforul ajuta la sanatatea oaselor, ne da un plus de energie, hraneste neuronii, intareste smaltul dintilor, intareste unghiile, imbunatateste digestia si forta musculara. Daca este in exces insa in corpul uman, fosforul duce la aparitia unor boli ale rinichilor.
Avem enumerate mai jos principalele alimente care contin fosfor si care ne poate asigurara cantitatea zilnica necesara.
Adorat de majoritatea, iaurtul este o sursa foarte buna de fosfor si alte minerale, dar si vitamine (in special B12). Comparativ cu laptele sau branza, iaurtul este mai bogat in aceste “ingrediente”.
De multe ori subiectul multor controverse, ouale se dovedesc a fi o sursa importanta de fosfor. Continand proteine, grasimi esentiale si vitamine din complexul B, ele ajuta de asemenea la sporirea masei musculare si o sanatate a oaselor buna.
Legume ca mazarea, soia, lintea, sunt o sursa foarte buna atat de fosfor, cat si de potasiu, proteine si complexul vitaminei B.
Consumand carne de vita, porc, vita, pui, te vei bucura de cantitati suficiente de fosfor, dar si de proteine. Aveti grija doar ca modul de preparare sa fie unul sanatos!
Semintele de dovleac contin fosfor, grasimi omega 3, proteine, potasiu, dovedindu-se un bun aliat in ceea ce priveste sanatatea oaselor si a … starii de spirit.
Bogate in fosfor, zinc, magneziu, grasimi sanatoase, aminoaicizi si vitamina B, nucile ar trebui sa fie incluse in dieta zilnica a fiecaruia dintre noi.
Pestele nu putea sa lipseasca din aceasta lista, continutul ridicat de fosfor plasandu-l intre cele mai recomandate alimente. Mai adaugam continutul de vitamina B, minerale si grasimi omega 3 pentru a scoate in evidenta beneficiile consumului de peste.
Bogata in fosfor, magneziu si biotina, fasolea se inscrie pe lista alimentelor recomandate, toate elementele continute de aceasta contribuind la sanatatea oaselor, pielii, parului si unghiilor.
Facand o analiza succinta, observam ca fosforul se regaseste in alimente obisnuite. Fie ca suntem preponderent vegetarieni sau carnivori, ne putem asigura un necesar zilnic de fosfor care  sa contribuie la starea generala de sanatate.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»