Alunitele-semn al frumusetii?

Frumusete

Alunitele-semn al frumusetii?

142

Poate cateodata sunt enervante, dar alunitele – la fel ca pistruii, au magia lor si dau un anumit farmec si frumusete persoanei care le are. Anumite alunite, daca sunt “plasate” acolo unde trebuie, pot da un aer sexi femeii care le detine sau poate un aer jucaus; indiferent in care dintre situatii te afli, poti gasi urmatorul articol interesant…


De mii de ani, oamenii au gasit semnificatii in privinta celor ce au alunite, in China antica si Grecia, averile au fost divizate pe semnele din nastere de pe corp. Aveai un semn de nastere pe frunte? Erai un norocos! Aveai unul pe spatele gatului? Erai decapitat! In secolul al XVII-lea, in Anglia si Franta, femeile la moda purtau alunite confectionate din tafta sau piele; in alta parte a lumii, alunitele erau considerate a fi lucrarea diavolului.

Astazi, aproape orice adult are alunite, ele fiind comune in cazul celor care au o piele normala, dar apar pe orice tip de piele. Cand ne nastem, ele sunt microscopice si cresc pe masura trecerii timpului, in special in copilarie. Cei care le admira, le considera un semn al frumusetii si le scot in evidenta, accentuandu-le sau pictandu-le. De cealalta parte, cei care nu le vor, cauta pe internet diverse trucuri si metode pentru a le face cat mai putin vizibile, pentru a le acoperi sau pentru a le scoate – daca este posibil si la domiciliu.

Acum de exemplu, suntem intr-o perioada in care notiunea de frumusete este foarte variata, astfel ca, anumite semne distincte sunt incurajate ori de cate ori exista o buna ocazie. Si astfel de ocazii apar in mod deosebit, cand anumite celebritati apar in diverse reviste, alunitele sau semnele respective devenind subit, semne ale frumusetii.

Pe de alta parte, nu orice punct maroniu este o alunita, dar cum stii ce este punctul de pe piele? Din punct de vedere tehnic, alunitele pot fi putin iesite in relief, plate, maro sau negre, iar la nivel microscopic, sunt un grup strans de melanocite. Alunitele cresc adanc in piele, ele ies si stau acolo. Anumite cresteri sunt benigne si indepartate frecvent din motive cosmetice, iar orice alte puncte aveti, trebuiesc a fi examinate.Majoritatea oamenilor au cateva alunite normale (colorate, rotunde, ovale), iar a le avea, nu inseamna ca esti predispus cancerului de piele. Dar daca ai mai mai mult de 5 astfel de displazii, riscul de a dezvolta melanomul – cea mai periculoasa forma de cancer de piele, creste de 10 ori. Indiferent de situatie, cea mai buna aparare este cel mai bun atac si anume, folosirea unor creme cu un SPF de cel putin 30. Specialistii recomanda sa folosesti astfel de creme din ora in ora daca stai mai mult afara, iar daca iesi din cand in cand, este recomandabil sa te dai doar atunci; de asemenea, cu aceste creme, trebuie sa te dai pe toate zonele expuse, chiar daca esti tentata sa te dai doar pe fata sau gat.

Alunitele sanatoase nu isi schimba culoarea, decat intr-un singur caz: in timpul sarcinii, cand nivelurile ridicate de estrogen sunt ridicate pentru o perioada prelungita de timp, alunitele existente pot capata o nuanta mai intunecata. Si asta pentru ca estrogenul creste cantitatea de productie de melanina (alunitele trebuie sa revina la nuanta initiala dupa nastere!). Cercetarile sugereaza ca versiunea sintetica a estrogenului utilizat in contraceptionale, au un efect similar.

trebuie sa stii!

  • Toata lumea trebuie sa isi verifice anual pielea pentru a sti daca exista pericolul unei forme de cancer si de asemenea, trebuie sa te uiti la alunite in fiecare luna.
  • In general, alunitele sunt simetrice; daca vezi ceva neobisnuit din punct de vedere al formei, mergi la un control cat mai repede cu putinta!
  • Marginile unei alunite trebuie sa fie normale, fara probleme, bine definite, in niciun caz neclara sau neuniforma.
  • Majoritatea alunitelor au o singura nuanta de maro; in cazul in care exista culori multiple sau are culoarea neagra, trebuie de urgenta mers la medic.
  • Tot ce este mai mare de 6 milimetri – exact diametrul unui creion – ar trebui sa fie examinat.
  • Alunitele ‘normale’ sunt plate; in cazul in care una creste, trebuie mers la dermatolog.

Comments are off this post!