Anisa Sandulache in dialog cu Daniela Sala

Anisa Sandulache este o prezentatoare TV din Romania cu o cariera notabila si un CV impresionant.

Anisa Sandulache este o prezentatoare TV din Romania cu o cariera notabila si un CV impresionant. Si-a inceput cariera in TV ca jurnalista de stiri prezentand jurnalul de la ora 12:00 la Romania Ta, apoi matinalul de la Giga Tv, apoi a fost la pupitrul stirilor Antena 3, Romania TV si Realitatea TV. In prezent, Anisa prezinta emisiunea “Generatia Fit” (TVR 2) si “Fresh Acces” (A7 TV). Anisa preda cursuri de televiziune la Teen Media. Este fondatoarea brandului Sprezza Woman by Anisa Sandulache unde creeaza rochii de mireasa si de seara.

Buna Anisa Sandulache si bine ai venit in paginile Revistei Famost.
La ce varsta ai inceput sa activezi in acest domeniu? A fost greu sa te faci remarcata?
De foarte mica. Mergeam la concursuri de muzica, dans, teatru cu bunica mea. La 5 ani, le prezentam papusilor stirile privind-o pe Andreea Esca. 
Abia in timpul facultatii am revenit la vechea dragoste si am facut un curs de televiziune, unde am fost remarcata de oameni din media.

Ce amintiri ai de la inceputul carierei tale in televiziune?
Imi amintesc prima zi de live, cu doar cateva ore inainte de primul meu jurnal, am cazut pe sina de tramvai de la Republica. Eram julita toata si abia mergeam. Dupa ce ca aveam emotii, vai de mine, simteam cum imi picura sange de la mana. Am patat printurile cu stiri. In momentul live-ului, nu am mai simtit nicio durere. Era prima data dupa 20 de ani, cand prezentam din nou stiri. Nu ca la 5 ani cand imi insiram papusile ca s-o imit pe Andreea Esca, ci ca la 25, asa cum stiam eu mai bine. Mi-am dat seama ca este sansa mea. De atunci, am ramas nedezlipita de media.

Ce ai simtit cand s-a apasat butonul REC pentru prima ta transmisiune in direct?
Ca este sansa vietii mele si nu pot sa fiu altfel decat foarte buna. Si am fost. Si am ramas. Si voi mai deveni.
Despre emotii nici nu mai pomenesc. Sunt permanent cu mine, dar ne-am imprietenit repede si facem echipa minunata.

Este fondatoarea brandului Sprezza Woman by Anisa Sandulache unde creeaza rochii de mireasa si de seara.

Ti-ai inceput cariera prezentand jurnalul de la ora 12:00 la Romania Ta. Ce amintiri ai din acea perioada?
Cea mai puternica amintire este Dan Boanta. Sau Bebe, asa cum ii spunem noi. Primul jurnalist care a crezut in mine si a vazut ceea ce as putea deveni. Cuvintele sunt de prisos. Ii datorez enorm din ceea ce sunt astazi.

Ai avut un idol? Cine a fost acela?
Idol e mult spus. Nu am avut niciodata.

Care a fost cel mai fericit moment din cariera ta? Povesteste-ne cateva amanunte!
Fiecare moment din cariera mea este cel mai fericit. Nu traiesc cu nostalgia vremurilor trecute. Imi placea si cand prezentam la Antena 3, a fost o perioada cu un farmec aparte. Am avut momente senzationale cand am cantat de 1 decembrie cu toata Piata Constitutiei “Desteapta-te, romane!”, la Romania TV”, iar acum sunt fericita cu ceea ce fac la Fresh Acces si la Generatia FIT. Este o alta etapa. Fac ce ma reprezinta in acest moment.

Care a fost cea mai frumoasa intamplare a ta de cand prezentai Observatorul Special la Antena 1 si Antena 3?
La Observator Special faceam materiale personaj. Eram eu acolo, cu felul meu de-a fi. Cea mai frumoasa intamplare de la Observator Special a fost Adriana Popescu (Zeitatea), editorul meu.
Cea mai frumoasa intamplare de la Antena 3 era ca puteam s-o sun pe bunica mea la 5 dimineata dupa ce terminam jurnalele. Iar ea imi spunea ca a fost totul perfect. De asta imi e dor. Si doare.

Care a fost cel mai trist moment din cariera pentru Anisa Sandulache?
Ce straniu. Nu mi-l amintesc. 😊 Sau nu vreau.

Au fost momente in care ai vrut sa renunti la aceasta cariera?
Niciodata. Nicio clipa.

Ai accepta sa moderezi un format de televiziune in care nu crezi, sau care sa consideri ca nu rezoneaza cu tine?
Nu. In primul rand pentru ca nu as fi buna, nefiind eu acolo.

Ai prezentat matinalul de la Giga TV. Cum  a fost aceasta experienta pentru tine?
Cea mai buna scoala acolo a fost. Desi era o televiziune mica, la inceput, pretentiile erau mari si oamenii cereau maximum de la tine. Aveam mereu fluturi in stomac de bucurie atunci cand ma trezeam noaptea la 3 pentru matinal.

Ai prezentat jurnalul de stiri la Romania TV. Povesteste-ne o intamplare frumoasa din acea perioada!
Eugen Chelemen, redactorul sef. Spaima multora, preferatul meu. Imi placea faptul ca era multumit de ceea ce faceam si nu ezita sa-mi spuna asta. Pe mine, aprecierile ma fac sa cresc.
La Romania TV aveam libertatea de a face lucruri. Asta mi-a placut cel mai mult. Nu am prezentat doar stirile. Am facut multe materiale si live-uri de culoare si de atmosfera. Ma distram si eram naturala.

Anisa Sandulache prezinta acum o emisiune de divertisment, Fresh Acces, rezonezi mai bine cu acest format decat cu jurnalurile de stiri?
Intotdeauna am simtit nevoia de mai mult la stiri. Sa-mi pun o amprenta personala. Sa fiu mai aproape de oameni. Fresh Acces este formatul ideal pentru mine. Nici ca se putea mai bine. Este formatul in care voi accepta mereu sa fiu si ma voi simti in largul meu. Daca exista un ideal de emisiune pentru mine, acela este Fresh Acces.

Care consideri ca ar fi diferentele intre o emisiune de divertisment si un jurnal de stiri?
Sunt foarte multe. In primul rand, pentru mine e minunat ca ma pot exprima asa cum simt. Ca sunt aproape de oameni si de inima lor. Ca pot sa le ofer un zambet sau o emotie. Asta se intampla la divertisment.
E frumos si la stiri, dar trebuie sa-ti controlezi emotiile si sa fii impartial. Le fac pe ambele cu drag si bucurie.
Si mai e ceva. La stiri, orice se vede. O grimasa, o stare proasta, oboseala, tot. Nu se accepta stangaciile. La divertisment, te scoti mai usor din orice, pentru ca telespectatorii se asteapta sa vada un om, nu perfectiunea.

Anisa Sandulache prezinta acum o emisiune de divertisment, Fresh Acces, rezonezi mai bine cu acest format decat cu jurnalurile de stiri?

Stim ca ai cochetat cu actoria, jucand chiar cu actori celebrii la Teatrul Nottara. Spune-ne mai multe despre aceasta experienta!
Academia Teen Media si Teatrul In Culise au reprezentat punctul meu de pornire. De acolo mi-am luat aripile si increderea in mine. M-am descoperit exact asa cum sunt. Cu partile frumoase si mai putin frumoase. Am invatat acolo sa nu-mi mai refuz emotiile. De fapt, acolo m-am si imprietenit pe viata cu emotiile mele. Senzationala experienta! Cu siguranta, voi mai reveni intr-o piesa de teatru la momentul potrivit.

Te-a ajutat actoria in cariera ta de jurnalist?
Foarte mult. Actoria nu inseamna sa fii fals. Sa joci ceea ce nu simti. Multi au impresia asta. Un actor isi traieste rolul si personajul. Isi face o fisa a personajului pentru a intra in pielea lui. Indiferent daca este un personaj negativ. El si-l accepta si si-l iarta. De asta actorii sunt oameni atat de sensibili si frumosi.

Ce inseamna aceasta cariera pentru tine?

Continuarea interviului cu Anisa Sandulache o gasiti in revista Famost – editia iunie2021, apasand acest link!