Creatiile Ann Demeulemeester – Originale, Estetice, Distincte

Brand

Creatiile Ann Demeulemeester – Originale, Estetice, Distincte

27

Ann Demeulemeester s-a nascut in 1959 in Waragem – Belgia; in copilarie a iubit muzica si arta, si nu a fost genul care sa imbrace papusile si nici nu si-a imaginat ca va face haine. Dupa terminarea scolii de arte din Brugges timp in care a devenit interesata de oameni si portrete, a urmat cursurile de design in moda in cadrul Royal Academy of Fine Arts din Antwerp intre 1978 si 1981.
In timpul facultatii, a simit ca nu este locul ei acolo, deoarece toti colegii erau interesati de moda, mai putin ea; mai mult decat atat, avea o profesoara ‘old school’ care incuraja designurile clasice, gen Coco Chanel. Interesanta pentru Ann, a fost perioada punk care a motivat-o si i-a dat energia pentru a-i trezi interesul pentru moda; un aport substantial l-a avut si prietenul ei fotograf si a carui fotografii au inspirat-o mai tarziu.

In timpul facultatii a facut parte din grupul ‘Antwerp Six’ alaturi de Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Marina Yee, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck. Acestia si-au prezentat colectiile in 1987 in cadrul unui spectacol la Londra si au uimit prin stilul deconstructiv si avangardist, majoritatea crezand ca este un proiect comun, dar s-a vazut la sfarsit amprenta fiecarui desginer pe fiecare creatie in parte. Deoarece numele lor era dificil de pronuntat, cei 6 designeri au fost numiti ‘Antwerp Six’.
In 1982 Ann Demeulemeester primeste Golden Spindle pentru cel mai promitator tanar designer de moda, trei ani mai tarziu, imprena cu sotul sau Patrick Robyn (cu care are un baiat – Viktor) prezinta prima colectie cu un real succes. Hainele sale sunt si astazi foarte moderne si senzuale, elegante si gratioase.

In urma succesului din 1987, Ann primeste multe comenzi din partea unor magazine, de remarcat fiind Barneys din New York; in scurt timp, introduce si o linie de incaltaminte.
Debuteaza in 1992 si la Paris, iar in 1996 creeaza prima colectie de imbracaminte pentru barbati; trei ani mai tarziu deschide primul magazin in Antwerp, urmeaza deschiderea unor magazine peste tot in lume Hong Kong, Tokyo, Seul. Astazi, hainele Demeulemeester sunt vandute in peste 30 de tari.
In 2000, designerul belgian primeste distinctia ‘Honorary Citizen of Waregem’, ii urmeaza altele: Patterns la MoMU in 2003, Wild la MET in 2004, Antwerp Fashion la Tokyo Opera City Art Gallery din 2009. Anumite piese vestimentare ca pantaloni, rochii, pantofi sunt donate de catre Ann, The Metropolitan Museum of Art.
In 2006 lanseza prima sa colectie de bijuterii, in care acestea pot avea dubla intrebuintare (un colier poate fi folosit pe post de curea); detine de asemenea si o colectie deosebita de genti de mana si portofele din piele si bumbac.

In 2012 lanseaza doua colectii, atat pentru barbati cat si pentru femei.
Creatiile Ann Demeulemeester sunt originale, estetice, fresh, distincte si usor de recunoscut, numite cateodata ‘funereal’; chiar daca se folosesc culori solide, inchise, emotiile si sexualitatea se regasesc in orice piesa vestimentara. Hainele  Demeulemeester sunt cu atitudine dupa cum a declarat la un moment dat designerul belgian; este o perfectionista care crede in calitatea hainelor, nu este interesata de celebritate si nu desfasoara campanii de publicitate inainte de lansarea unei colectii. Ii place sa creada ca cei care ii imbraca hainele se simt bine si fericiti si nu o fac pentru ca asa cere trendul.

Comments are off this post!