Ansamblul Estrada Copiilor

Media

Ansamblul Estrada Copiilor

60

[trendmag_dropcap class=”kopa-dropcap style-3″]C[/trendmag_dropcap]and pasiunea pentru dans si muzica intalnesc energia si entuziasmul, este aproape imposibil ca aceasta fuziune sa nu duca la rezultate bune si performante, care, la prima vedere, ar parea de neatins. Si totusi, cel mai bun exemplu, este cel mentionat aici: “Ansamblul Estrada“. Acesta, sub indrumarea Andreei Ignat, este cea mai clara dovada ca lucruri frumoase se pot intampla oriunde si in orice conditii, atunci cand exista dragoste pentru ceea ce faci. Si ce poate fi mai frumos, decat sa privesti o familie de copii care canta si te incanta prin voce, miscari, entuziasm, inocenta … ?

Cand a luat nastere acest ansamblu, care este “politica” lui, care sunt planurile de viitor, alaturi de multe lucruri interesante, le putem afla in randurile urmatoare, chiar de la insasi … Andreea Ignat!

De unde ideea de a infiinta acest ansamblu cu si pentru copii?
Nu stiu neparat daca poate fi considerata o idee… Totul a pornit, acum multi ani, atunci cand eu faceam parte din acest ansamblu numit ,,ESTRADA COPIILOR’’, initiatorul acestuia fiind regretatul regizor Alexandru Ciorascu. Mi-am dorit foarte mult ca acest ansamblu sa-si continue activitatea, sa devina mult mai vizibil si sa iasa din anonimat. Astfel, in anul 2009, la varsta de doar 19 ani, fiind studenta la Sectia canto, am decis sa preiau ansamblul “Estrada Copiilor’’, primii pasi fiind deosebit de dificili. Cu timpul insa, am realizat ca pe cat este de dificil, este si foarte frumoasa viata petrecuta alaturi de tineri talentati si frumosi.

Cu ce va deosebiti de alte ansambluri de profil? Ce gaseste in plus, un copil care ajunge la Studioul Estrada Copiilor?
In primul rand ’’ESTRADA COPIILOR’’ nu este doar un ansamblu, poate fi considerat o adevarata familie de artisti cu talente multiple, si care isi impartasesc atat momentele frumoase, cat si cele mai putin placute. Aici, toti copii si tinerii sunt egali intre ei, se ajuta unul pe altul, se incurajeaza si se iubesc. Nu exista rautate sau rea-intentie, impart aceeasi pasiune si aceeasi scena, depind unul de altul si cred ca asta spune tot.

Care este limita minina si maxima de varsta in care un copil se poate inscrie?
Limita de varsta este cuprinsa intre 4 ani, cei mai mici si mai dragalasi artisti si 20 ani, pe care as putea sa-i numesc chiar artisti experimentati, date fiind competitiile si evenimentele numeroase la care au participat.

Cum se desfasoara un curs de dans? Care sunt pasii de la prima sedinta?
Intai de toate, copii care ajung in cadrul Studioului de dans “ESTRADA COPIILOR” sunt testati in cadrul unor castinguri pe care le organizez periodic. Daca aptitudinile exista, copilul intra automat in cadrul unei trupe. In componenta studioului, exista trupe de incepatori, medii si avansati, fapt pentru care antrenamentele bazate pe exercitii fizice si pasi de dans se realizeaza in functie de nivelul trupei. Iar pentru ca poate cea mai importanta etapa a cursurilor este sa pui in practica ce ai invatat, la anumite perioade de timp organizez spectacole pentru toti membrii ansamblului, unde fara nici o exceptie toti intra pe scena sa isi demonstreze talentul.

In ceea ce priveste calitatile vocale ale unui copil..daca nu are talent, se merge mai departe?
NU! Pentru a putea urma un curs de canto-muzica usoara trebuie neaparat sa vii cu un pachet de calitati muzicale. Vocea, atitudinea si tehnica se lucreaza si se invata in timp, insa daca nu esti inzestrat genetic cu ureche muzicala si ritm, nu poti urma un astfel de curs. Sunt foarte multi copii si tineri care vin la auditii, insa raman doar cei care au aptitudinile mentionate mai sus. Sunt foarte selectiva la capitolul canto-muzica usoara, deoarece ii ‘’provoc’’ la foarte multe competitii si spectacole unde vocea si talentul muzical conteaza cel mai mult.

Ce stiluri de dans sunt abordate? Dar de muzica?
Ansamblul ‘’ESTRADA COPIILOR’’ se bucura de o abordare comerciala atat la dans cat si la orele de canto. Toate ideile sunt de actualitate, intrucat ne bazam pe prezent, pe melodiile in voga, care atrag tinerii si nu pe muzica parintilor nostri, desi trecutul este plin de melodii frumoase. Eu, in calitate de antrenor, tin foarte mult cont de gusturile si preferintele muzicale ale fiecarui copil, si aici ma refer mai mult la cursurile de canto. In ceea ce priveste dansul stilurile abordate sunt: modern, street, caracter, tematic, majorete, hip-hop, fantezii coregrafice, s.a.

ansamblul-estrada-copiilor

Care este cea mai mare performanta a ansamblului si daca au existat si individualitati care au avut succes in cadrul diverselor concursuri?
DAAAAAA. Foarte multe rezultate bune… Am pierdut numaratoarea premiilor I, intrucat, anual, ‘’ESTRADA COPIILOR’’ participa la competitii de profil si niciodata nu se intoarce acasa fara rezultate bune. Ne mandrim cu doua voci care s-au lansat in cadrul concursului ,,NEXT STAR’’ este vorba despre Daniela Negoita (YOYO) si Geanina Mindrescu. De asemenea, ne mandrim cu trupele de dans : Black Dance; Active Dance; Funky Dance; Mystik Crew si Aqua Dance care au un palmares bogat de premii I obtinute la concursuri nationale si internationale, precum si cu participari in cadrul emisiuniilor televizate ‘’X-FACTOR’’ (Florin Dragoi) si ‘’ROMANIA DANSEAZA’’.

Care sunt planurile de viitor? Incercati sa va mentineti aceeasi linie sau vreti sa va largiti orizonturile?
Dupa 7 ani de experienta ne dorim din ce in ce mai mult si cu siguranta vom incerca sa fim cat mai vizibili la nivel national si de ce nu, sa ne extindem si in alte zone. Pregatirea artistilor din cadrul studioului de muzica si dans ,,ESTRADA COPIILOR’’ va fi din ce in ce mai moderna si racordata la prezent. Vom mentine stacheta ridicata si vom continua sa ne antrenam din greu pentru a obtine locul I la cele mai importante concursuri, pentru ca prin asta, ii facem mandri pe cei care ne sustin, atat moral cat si financiar.

Foto : Daniel Stanciu

Comments are off this post!