Antonia Nae si dragostea pentru moda, in dialog cu Andreea Nebunu

Buna, Antonia Nae si bine ai venit in paginile revistei Famost.

Buna, Antonia Nae si bine ai venit in paginile revistei Famost. Multumesc ca ai acceptat invitatia mea de a raspunde la acest interviu. Spune-ne pentru inceput, cateva lucruri despre tine: ce pregatire ai, studii, cum ti- ai inceput cariera.
Buna, Andreea, iti multumesc frumos si eu pentru invitatie!
Am studiat pentru 5 ani facultatea de design vestimentar din Londra, iar in anul 2016 m-am afirmat cu prima mea colectie la Graduate Fashion Week (saptamana modei a celor mai buni absolventi din UK), unde am fost nominalizata pentru cateva premii. Am castigat trofeul pentru “Lipsy the Best Red Carpet Dress”, fiind desemnata mai tarziu la Palatul Westminster unul dintre cei mai buni cinci absolventi din UK ai anului 2016. Ulterior, mi-am prezentat colectia la diferite show-uri si am colaborat cu stilisti si persoane importante din lumea Modei.

Cand ai realizat ca vrei sa intri si sa activezi in industria modei? Ce te-a impulsionat?
De mica visam sa lucrez in aceasta industrie, placandu-mi enorm moda. De asemenea, le multumesc pe aceasta cale si parintilor mei pentru ca m-au indemnat sa merg pe acest drum, m-au sprijinit si mi-au dat incredere.

Care este “semnatura” creatiilor Antonia Nae? Ce element “must be” regasim in majoritatea creatiilor?

Ce inseamna moda pentru tine?
TOTUL!
Moda reprezinta o forma de exprimare, de visare, de adaptare si de distingere a unei identitati. Fie ca vrem sa recunoastem sau nu, cred ca este cea mai puternica forma de comunicare.

Care a fost primul articol creat si de ce l-ai creat? Ce te-a inspirat?
Hainele papusilor au fost daca le pot numi asa, printre “primele articole create”, urmand apoi cu personalizarea diferitor tinute proprii. Insa prima creatie “adevarata” am conceput-o in primul an de facultate, atunci cand am invatat sa fac tipare si sa cos la nivel profesional.
In general, sursa mea de inspiratie este reprezentata de tot ceea ce ma inconjoara, de la calatorii, natura, oameni pana la carti si filme. Consider ca in fiecare lucru se afla o frumusete aparte, care trebuie descoperita si exploatata pentru a-i reda o noua perceptie vizuala si o alta viata.

Care este “semnatura” creatiilor Antonia Nae? Ce element “must be” regasim in majoritatea creatiilor?
In mare parte, creatiile mele sunt compuse din materiale hand made, ma bazez foarte mult pe frumusetea artei manipularii materialelor, care dau o nota inovativa outfit-urilor. Ador sa combin diferite texturi cum ar fi piele cu dantela, matase si materiale brodate, si din fericire sau din pacate – nu stiu cum sa definesc – sunt atrasa de detalii, de tot ceea ce tine de migala si de foarte multe ore de munca.

www.antonianae.com si retelele de socializare Facebook (Antonia Nae Designs) si Instagram. (@antonia_nae)

Cum ai caracteriza stilul tau personal?
Eclectic, cu influente avangardiste.

Ce designeri/ case de moda admiri sau urmaresti?
Ador estetica casei de moda Alexander McQueen, Balmain si Chanel, si as vrea sa mentionez faptul ca ma simt fericita si onorata pentru ca am avut ocazia sa particip la un workshop la Chanel, descoperind mici secrete din interiorul companiei.

Care este din punctul tau de vedere capitala internationala a modei? Care iti sunt argumentele?
Cu siguranta Londra este una dintre marile capitale ale modei. Acest lucru nu il spun doar pentru ca este orasul meu de suflet, unde am pus bazele a tot ceea ce stiu astazi, dar este reprezentat si prin scolile de renume in domeniu, festivalurile de moda organizate in cadrul London Fashion Week, unde mi-am prezentat colectiile in fiecare an, si nu in ultimul rand prin faptul ca sprijina designerii si ii incurajeaza sa participe la diferite concursuri si expozitii.

Care este cea mai frumoasa experienta de cand lucrezi in aceasta industrie?
Prima si cea mai frumoasa experienta a fost prezentarea colectiei de absolvire la Graduate Fashion Week in fata unui juriu compus din designeri si personalitati celebre, precum Vivienne Westwood, Christopher Bailey (Burberry), Alesha Dixon si multi altii. In urma premiului castigat la acest eveniment, mi-a fost publicata colectia in Vogue si alte reviste, am castigat un masterclass cu Victoria Beckham si multe alte colaborari cu diferiti stilisti. Acest lucru a reprezentat inceputul carierei mele, ma simt onorata si nu imi pot descrie bucuria si emotiile pe care le-am avut atunci. De asemenea, sunt recunoscatoare ca am avut sansa sa lucrez pentru companii prestigioase de designeri din Londra, care s-au aratat dispusi in a-mi oferi suport pentru indeplinirea visului meu, mi-au aratat incredere si m-au ajutat sa imi dezvolt abilitatile in tot ceea ce presupune designul vestimentar.

Multumesc indirect pe aceasta cale echipelor care m-au crescut frumos si mi-au dat ocazia sa lucrez pentru persoane importante in lumea modei si celebritati, precum Oprah, Kate Middleton si Rihanna.

Cum te pot gasi si urmari cei interesati de activitatea ta?
Cei ce vor sa ma urmareasca, ma pot gasi la showroom-ul meu din Bucuresti, sau online pe website-ul: www.antonianae.com si retelele de socializare Facebook (Antonia Nae Designs) si Instagram. (@antonia_nae)