Antreprenoare de succes

Ce inseamna pentru tine a fi o antreprenoare de succes si care crezi ca sunt calitatile de care are nevoie o femeie pentru a deveni?

Ce inseamna pentru tine a fi o antreprenoare de succes si care crezi ca sunt calitatile de care are nevoie o femeie pentru a deveni? Daca vrei sa incepi propria afacere, inainte de a incepe sa-ti faci planuri, pune-ti cateva intrebari sincere si raspunde-ti la fel!


Sunt o persoana optimista?

De multe ori, cand esti o persoana implicata in afaceri, platile pot intarzia sa apara sau poate nu intotdeauna lucrurile se intampla asa cum iti doresti si planifici. Acest lucru poate scadea din optimism si entuziasm. Aminteste-ti cu adevarat care iti sunt prioritatile si valorile, cunoscand aceste lucruri si dimensiunea reala a lor, te poate ajuta destul de mult in intampinarea unor situatii mai dificile.

Ma motiveaza munca aceasta 100%?

Cand nu esti angajat de altcineva, simti nevoia sa mergi la serviciu, sa faci ceva. Iar daca esti intr-adevar pasionat de ceea ce faci, ai o sansa mult mai mare sa fii propriul sef. Mai mult, ii vei inspira pe altii, se vor face conexiuni si vei avea parte de oameni care doresc sa lucreze cu tine.

Am puncte slabe? Care sunt?

Pentru a reusi sa fii propriul sef, trebui sa stii care iti sunt punctele forte si care sunt cele slabe. Este mai mult decat necesar sa stii la ce excelezi, dar si acolo unde trebuie sa ceri ajutor sau sprijin. A lucra pentru tine, nu inseamna ca poti face tu absolut totul.

Sunt capabila sa colaborezi cu altii?

Una din sarcinile tale atunci cand esti un om de afaceri este aceea de a intra in contact cu alti colaboratori, un lucru pozitiv din foarte multe puncte de vedere. Ei te pot ajuta fie cu sfaturi, iti pot oferi un feed back care sa te ajute sau colaboratori cu care sa faci afaceri pur si simplu. Este un lucru necesar, afacerea ta trebuie sa creasca si chiar daca esti genul de persoana careia ii place sa stea mai mult singura, astfel de “iesiri” sunt absolut necesare.

Sunt oare destul de disciplinata?

A lucra pentru tine, presupune ca tu decizi cum sa lucrezi, in ce ritm, de aceea este foarte important cat de disciplinata esti. De asemenea, disciplina presupune si sa stii sa spui NU atunci cand este cazul, cand de exemplu, e ceva care nu este bun pentru propria afacere sau ar fi un compromis care nu ar fi ok. A fi disciplinat ca propriu sef, este extrem de important.

Ma descurc in afaceri?

Este important sa recunosti ca te descurci ca freelancer in afacerea gestionata de tine. Trebuie sa te descurci cu planificarile, trebuie sa gestionezi cheltuielile si toti banii care intra si ies in afacere, trebuie sa stii care este urmatorul pas in afacere, alaturi de multe alte amanunte.

 
Ce crezi ca ai nevoie in jurul tau pentru a ramane motivata, pentru a fi productiva si creativa?
comunicare directa

Antreprenorii, prin natura lor si activitatea lor, au nevoie de anumite locuri si spatii unde sa gandeasca si sa faca anumite analize, iar traditionalul spatiu de la birou te poate face sa te simti restrictionat, iar concentrarea nu poate fi la maxim. Iar cea mai buna si eficienta metoda de comunicare este de a vorbi direct cu oamenii, in detrimentul comunicarii prin mesaje sau email-uri.

muzica ambientala

Sunetele reprezinta o parte importanta a cresterii productivitatii, numeroasele studii demonstrand ca muzica ambientala sporeste productivitatea si starea de calm.

strictul necesar

Tehnologia poate fi o distragere, de aceea este indicat strictul necesar sau mai bine zis, exact ce are nevoie o persoana pentru a-i creste confortul si a-l face sa aiba o stare de bine. Ca este un aparat pentru ceai sau cafea cand oamenii se gasesc impreuna pentru a discuta sau un aparat de aer conditionat atunci cand temperatura o cere, este indeajuns.

lumina necesara

In anumite cladiri, exista un sistem de iluminare specific, astfel ca lumina poate fi controlata in ariile sociale. Ele respecta ritmul circadian, ajutand in acest fel oamenii sa se simta mult mai productivi si mai ‘treji’, sistem de iluminare care poarta numele de Digital Addressable Lighting Interface (DALI).