Art modeling

Art modeling

Cand te intersectezi cu notiunea de modeling, iti vin in minte spectacole de moda, sedinte foto, reclame, sedinte de infrumusetare si poate mai putin art modelingul, care, poate fi o modalitate foarte buna pentru un model aspirant sa inceapa o cariera in acest domeniu si sa castige si bani. Art modelingul poate fi o sursa de bani pentru un model care isi doreste sa castige bani, timp in care poate evolua ca model, dezvoltandu-si abilitatile si crescandu-si portofoliul. Si cum art modelingul nu ne vine in minte cand ne gandim la modeling, nici nu exista curiozitati in acest sens, ele facandu-si aparitia doar in momentul in care esti fata in fata.

despre plata

Aici nu vom face referire la noi in tara, ci doar in afara ei, in care un model poate castiga in jur de 20-30 dolari/ora, o astfel de sesiune durand cel putin 3 ore. In tot acest timp, stai pe loc si iti misti pozitiile din cand in cand, avand in acelasi timp si pauze scurte. In celelalte ramuri ale modelingului, platile difera, de la o prezentare la alta, de la o sesiune foto la alta, de la cat de cunoscut este modelul sau care sunt pretentiile agentiei. In schimb, in art modeling, lucrurile sunt mult mai simple.

cum gasesti un astfel de loc de munca

Sunt mai mult modalitati de a gasi un loc de munca in art modeling, cea mai simpla fiind prin intermediul unei agentii de modeling. Daca nu apartii unei astfel de agentii, poti merge in studiourile de arta, iei legatura cu persoanele abilitate si le lasi informatii depsre tine (telefon, disponibilitate, fotografii/comp card) pentru a te putea contacta, cand vor avea nevoie de un model.
O alta modalitate este sa cauti online un astfel de studio, doar ca va fi nevoie sa ai toate informatiile necesare pentru a nu te pune intr-o situatie delicata, ca sa nu spunem periculoasa. Pe de alta parte, poti cauta licee/facultati de arta/scoli de arta, pentru ca ei sigur au nevoie de astfel de modele. Cand vei cauta astfel de oportunitati, cu siguranta vei gasi full time, dar si part time-ul poate fi o buna sursa extra de bani.

nude sau nu?

Una din marile dileme sau ceea ce pe multe modele le tine pe loc, este faptul ca vor trebui sa stea dezbracate in fata mai multor persoane, in timp ce acestea o deseneaza. Exista situatii in care trebuie sa fii nud, dar exista si situatii in care stai cu hainele pe tine; tocmai acesta este unul din motivele de a fi foarte bine informat inainte de a spune da unui astfel loc de munca. In general, acest lucru este explicat in momentul in care vezi un astfel de anunt, dar nu strica sa mai intrebi inca o data si sa ceri toate informatiile de care ai nevoie.