As de inima roz

Bloguri bune

As de inima roz

67

Mediul virtual este un taram nesfarsit, cu un potential infinit, din care poti culege orice, de la informatii, imagini, pana la adevarate lectii de autodefinire, date uneori de oameni care, desi nu isi propun asta, reusesc in modul cel mai firesc sa o faca. Nimeni nu spune ca a fi un spirit deschis inseamna a lua de valida, fara discernamant, orice afirmatie ambalata in cuvinte alese, insa e clar ca, intr-o lume atat de vasta, pentru oricine ar trebui sa fie posibil sa auda la un moment dat si undeva anume acele acorduri intonate tocmai in ritmul sufletului sau. E nevoie doar de putin exercitiu!

AS de inima roz e unul dintre blogurile care ne-a atras atentia tocmai pentru ca, multumita experientei exercitiilor repetate, ne-a facut sa separam usor, in lumea virtuala, graul de neghina. Este, asadar, un blog ingrijit de El (Emanuel Puchiu) si de Ea (Laura Urdareanu) si formula nu e deloc intamplatoare: gasim in acelasi spatiu doua perspective asumate, care par sa neutralizeze eternele dispute sau neconcordante de opinii intre barbati si femei. Daca ea asculta linistea, suspecteaza cateodata femeia de nebunie, in sensul frumos al termenului si e convinsa ca iubirea nu e la reducere ci, mai curand, e ca o masina pe care trebuie sa ai grija sa o alimentezi permanent, el, desi are tot ce isi doreste, simte lipsa ei, o viseaza ori si-o aminteste/imagineaza cu unul dintre cele mai frumoase accesorii (in afara de zambetul si de privirea ei; acea privire!): camasa lui alba, imbracata de ea, in diminetile tarzii.

as-de-inima-roz-Laura-Urdareanu
E orice aici, numai simetrie nu! Ca in viata! Si prin asta blogul le bate cu cel putin 1-0 pe celelalte care isi propun acelasi binom masculin-feminin, dar care tin sa asigure o fortata si lipsita de autenticitate corespondenta intre cei doi poli. Aici e altfel. Si e bine: cei doi autori ai blogului au stiluri diferite si scriu in functie de timpul, inspiratia, dar mai ales de nevoia de a exprima ceea ce simt. Si faptul ca Laura scrie mai mult n-ar trebui sa uimeasca; ”si in viata de zi cu zi fetele vorbesc mai mult”, ne spune ea complice!
De altfel, El, Emi, cel care scrie mai rar (fara ca lucrul acesta sa fie relevant), dar mai concentrat in trairi, e cel care a facut si pozele de coperta, accelerand, de fapt, la inceputul acestui an, crearea acestui blog. Initial un proiect entuziast caruia nu i se intuiau clar perspectivele, blogul a devenit destul de repede un adevarat spatiu al redescoperirii de sine, numai bun ”pentru corazon”, fiindca fiecare incercare de regasire a dat nastere unui mix de emotii, de sentimente, de reflectii legate atat de banalitatile vietii, cat si de conceptele de dezvoltare personala ori de situatii cu implicatii psiholgice, toate privite dintr-un unghi dublu personal, deci unic! De altfel, Laura marturiseste sincer: ” Nu-mi doresc un blog perfect, pentru ca eu sunt imperfecta. Si cred ca acesta este tot farmecul.

Asa ca, pentru oricine crede, ca Laura si Emanuel, in oameni, in iubire, in vise si in povesti, AS de inima roz este o scena pe care se deruleaza povestea fiecaruia dintre noi, neinceputa la ora fixa si cu sanse mari de prelungiri. Mai mult decat atat, intrarea este libera, fiindca scopul retetelor simple de viata, cu toate ingredientele ei -care mai dulci, care mai amare-, este sa ofere, fara a cere ceva in schimb. Simt pe undeva ca rozul face ravagii anul acesta! Si chiar viata aceasta! Iar daca mai ai si un as… Chapeau!

Material realizat de Adina Mitrica

Comments are off this post!