Avocado-fructul cu proprietati magice

Avocado este fructul pe care oamenii de stiinta il descriu precum ca ar avea cea mai mare valoare nutritiva. Este un fruct care a fost descris ca fiind intotdeauna maiestuos, regal si magic. Avocado este original din America Centrala si de Sud, acolo unde oamenii cred in puterile sale magice.

Valoarea nutritiva

Energia continuta in 100 gr de avocado este de 160 kcal si contine:

  • 2% proteine
  • 14,6% grasime
  • 8,5% carbohidrati
  • 0,6% zahar

Avocado este o sursa buna de minerale, cum ar fi calciu, cupru, magneziu, vitaminele B, C si E in cantitati mici.

Proprietati medicale
Avocado este esential pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange. Avocado regleaza ritmul cardiac si poate reduce colesterolul. Datorita antioxidantilor pe care ii contine, avocado este considerat un aliment anticancerigen.
Oamenii de stiinta sustin ca avocado a fost testat de mai multe ori si rezultatele arata ca acesta este un balsam pentru prostata, care reduce riscul de cancer la jumatate. Are, de asemenea, un efect pozitiv asupra intregului corp, in special asupra sistemului digestiv, deoarece imbunatateste digestia si ajuta la prevenirea cancerului de colon si a hemoroizilor.

Uleiul de avocado
In ceea ce priveste uleiul de avocado, este bun pentru sanatate ca uleiul de masline si poate fi utilizat la prepararea mai multor feluri de mancare. De asemenea, uleiul de avocado este ideal pentru masaj, tratarea ranilor si a altor tipuri de operatii estetice, deoarece contine antibacterian si patrunde adanc in piele, facand-o mai moale si mai tanara.

Material realizat de Cristina Nica