Accesorii

Balaclava

Este asociata de multe ori cu trupele de forta speciale sau diverse formatiuni.
121

Balaclava este un acoperamant pentru cap – realizat in mod traditional din lana, care acopera capul si gatul. In functie de stil, balaclava expune doar o parte a fetei, doar ochii, nasul si gura sau doar fata capului este la vedere.

Acest accesoriu vine din timpul Razboiului Crimeii (1853-1856), trupele britanice avand acest acoperamant tricotat, pentru a le tine de cald.

Daca la inceputul lor erau fabricate doar din lana, astazi ele sunt fabricate din matase, bumbac, polipropilena, neopren, acril. Balaclavele moderne sunt folosite in sporturile de iarna cum ar fi ski, snowboard, snowmobiling, pentru caldura si protectie impotriva vantului si a frigului. Evolutia modei si dorinta ineditului, a inovatiei, a reinventarii, nu puteau ocoli acest accesoriu, iar tendintele si toate discutiile legate de ”imputernicirea” femeii si apararea drepturilor lor, au atras in moda ultimelor sezoane asupra balaclavei.

Rihanna insasi a purtat balaclava la Coachella, iar sezonul toamna iarna 2018 2019 a reconfirmat introducerea in moda a acestui accesoriu, nume mari din moda aducand-o in prezentari: Chanel, Gucci, Lanvin, Maison Margiela, Dior, Alexander Wang, Calvin Klein 205W39NYC.

Balaclava este asociata de multe ori cu trupele de forta speciale sau diverse formatiuni, ca forma de deghizare (SAS, IRA).

Anumite modele au avut o nota traditionala, altele au aratat o explozie de culori sau atasarea unor alte bijuterii si accesorii, altele au avut un aspect ciudat, dar folositor pentru definirea outfit-ului.

 

Comments are off this post!