Balsam de buze facut acasa

Frumusete

Balsam de buze facut acasa

66

Daca ai buzele uscate, din acest moment, acest lucru nu ar trebui sa mai reprezinte o problema, balsamul de buze prezentat de facut acasa, va face ca zambetul si frumusetea sa isi intre in drepturi si asta datorita acestei creme extrem de hranitoare – facuta chiar de tine! Fie ca ai nevoie de asa ceva sau pur si simplu vrei sa experimentezi ceva nou, aceasta reteta simpla iti va aduce imbunatatiri frumusetii si sanatatii!

Ai nevoie de

– un castronel de sticla sau ceramica
– 15 g ceara albine
– 15 g ulei de cocos virgin presat la rece
– 30 g ulei jojoba
– 3 picaturi de miere
– 3 picaturi ulei de lavanda
– 8-9 tubulete balsam de buze

Mod de preparare balsam de buze facut acasa

Amestecati toate ingrediente, in afara de uleiul de lavanda in castronelul de sticla sau ceramica! Topiti cu atentie ingredientele la foc mic sau tinand castronul deasupra unui vas cu apa calda. In momentul in care ceara de albine s-a topit, adaugati uleiul de lavanda in timp ce amestecati! Acum, cu atentie, turnati lichidul in tubuletele de balsam de buze si tineti cont ca ceara de albine se intareste rapid cand se raceste.

Avem acum un balsam de buze exceptional facut in casa, haideti sa vedem cum functioneaza toate ingredientele si de ce este atat de bun!

  • Ceara de albine este o componenta grasa si agreabila care poate fi usor amestecata, mai ales in aceasta reteta. Are proprietati de protejare, hidratare si calmare a pielii.
  • Uleiul de nuca de cocos este antibacterial, antiviral si funcigid. El are proprietati care ajuta pielea sa se vindece in mod natural si reduce formarea cicatricilor.
  • Uleiul de jojoba este un factor de protectie natural impotriva actiunii razelor solare. Contine vitamina A si E si este usor absorbit de piele, intrand in profunzime. Chiar daca este ‘numit’ ulei, el este de fapt o ceara lichida.
  • Mierea este un agent antispetic natural, este antibacterial si antiinflamator; ajuta de asemenea, la vindecarea ranilor.
  • Uleiul de lavanda este antiseptic, anti-fungic, antiinflamator si are proprietatea de a face ca durerea sa fie mai usor suportabila.

Comments are off this post!