Brand

HomeBrandBarbara Bui – Combinatii Curate Intre Feminitate si Elemente Cultural – Etnice
Barbara Bui – Combinatii Curate Intre Feminitate si Elemente Cultural – Etnice

Barbara Bui – Combinatii Curate Intre Feminitate si Elemente Cultural – Etnice

Barbara Bui s-a nascut in 1957 la Paris, cu mama de origine franceza si tatal vietnamez. Detine masteratul in literatura engleza iar background-ul sau este teatrul. S-a casatorit cu actorul William Halimi, iar in 1983 a deschis buticul ‚Kubuki’ pe rue de Turbigo in Paris si intra incet in lumea modei prin vanzarea propriilor creatii.

In 1987 are loc prima prezentare a unei colectii complete destinate atat clientelei cat si presei internationale, moment in care se naste brandul Barbara Bui. Deschiderea in 1988 a magazinului sub propria semnatura pe Rue Etienne Marcel din Paris, aduce un succes extraordinar atat in Franta cat si in afara granitelor, combinatia intre eleganta si rock ’n’ roll – simbolizand libertatea si siguranta de sine – castigand imediat admiratia femeii moderne.

Anul 1998 este caracterizat prin lansarea liniei BB cu o atitudinea mult mai relaxata, se pune accentul in mod deosebit pe pantaloni –mai feminini dar in acelasi timp ‚unisex’, deschide in Soho – New York un butic si Barbara Bui Cafe pe Etienne Marcel. Un an mai tarziu are loc prima prezentare in New York si deschide buticuri pe Avenue Montaigne in Paris si pe Via Manzoni in Milan.

In 2000 lanseaza linia de pantofi Barbara Bui cu o gama larga de modele, o linie de genti de mana care ii intaresc pozitia in industria modei. A prezentat patru colectii pentru fiecare sezon, care au inclus si linia de imbracaminte pentru barbati. A inceput sa lucreze la imaginea casei de moda prin campanii publicitare si prin aducerea unor fotografi celebrii de moda, englezul David Bailey aducandu-si un aport considerabil in cresterea vanzarilor din SUA, exact asa cum si-au dorit Barbara si sotul ei – care este presedinte al companiei.

In 2003 este lansata o noua linie Barbara Bui caracterizata de piese vestimentare elegante de zi cu zi, in acelasi an creatoarea de moda fiind aleasa in unanimitate ca membru al „Chambre Syndicale de la Couture Francaise et des Createures de Mode”. Un an mai tarziu, este lansat primul parfum Barbara Bui Le Parfum, o adevarata lovitura pe piata, cu un miros deosebit, intim si senzual. In 2007 deschide primul butic in Piata Rosie din Rusia.

Designerul Barbara Bui este cunoscuta pentru liniile sale curate si feminine, bogate si atemporale, combina elemente culturale si etnice. Inca de la primele piese vestimentare s-a vazut tendinta de a crea o femeie puternica si eleganta, atat prin design, cat si prin intermediul tesaturilor (lana, piele) si nu in ultimul rand prin combinatiile de culori, tonuri, fiind favorizat in mod special negrul.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»