Beneficii miscare

Sanatate

Beneficii miscare

22

Vizionarea videoclipurilor in timpul antrenamentelor

Vizionarea videoclipurilor muzicale este mult mai benefica in timpul exercitiilor comparativ cu ascultarea muzicii. Cercetatorii au stabilit ca persoanele sunt mult mai motivate cand alerga pe o banda daca asculta muzica, indiferent ca se pot uita sau nu si la videoclip, comparativ cu situatia cand doar fac efort. Dar, un videoclip muzical este mult mai eficient, deoarece distrage atentia de la exercitii, disconfort si oboseala, chiar daca intensitatea antrenamentului este una mare; ca bonus, starea de spirit este in crestere. De aceea, este foarte bine ca vizionarea videclipurilor muzicale in timpul exercitiilor fizice sa fie incurajata!

Exista posibilitatea sa renunti la obiceiurile proaste in timpul somnului?

Un recent studiu in care au fost implicati 66 de fumatori care doreau sa se lase de fumat, s-au lasat monitorizati peste noapte in laborator. Astfel, in timp ce dormeau, ei primeau – in mod inconstient, un iz de fum de tigara, urmat imediat de mirosuri neplacute – peste stricat sau oua. Cei care au fost expusi in a doua faza – importanta pentru invatare si memorare, au fumat cu aproape 50 de procente mai putin in prima zi, decat o faceau in mod obisnuit, si cu o medie de 34% mai putin in saptamana viitoare.
In schimb, mirosurile respective nu au avut niciun efect asupra participantilor in timpul zilei – cand nu dormeau, explicatia fiind ca asociatiile olfactive de aversiune pot fi mult mai puternice atunci cand ele sunt realizate in subconstient. Astfel de abordari, ar putea fi folosite atunci cand se doreste tratarea si altor tipuri de dependenta, cum ar fi supraalimentarea sau consumul excesiv de alcool.

Ccresterea in greutate difera de scaderea in greutate 

Multe persoane cred ca scaderea rapida in greutate sau intr-o anumita perioada, duce si la (re)castigarea greutatii la fel de repede! In cadrul unui studiu care a vizat un numar de 200 persoane supraponderale, le-au fost alocat consumul a 800 de calorii zilnic timp de trei luni sau 1500-2000 calorii zilnic timp de noua luni. Cei care au avut un plan de scadere in greutate mai restrictiv, au scazut in greutate mai rapid comparativ cu cei care au avut o dieta graduala. Cu toate acestea, toti au avut aceeasi rata de a recastiga in greutate, in aproximativ doi ani.
Dietele slabe in calorii pot fi urmate la sigur , deoarece, ele dau rezultate rapid; ele dau nastere de asemenea, cetozei, o stare metabolica, care scade apetitul.

Comments are off this post!