Beneficiile somnului. Piele si ingrijire

Dintre beneficiile somnului, un tratament spa poate fi mai mult decat indicat.

Toti cunoastem la nivel teoretic beneficiile somnului, dar si efectele adverse in cazul in care nu avem parte de odihna necesara, pielea fiind destul de afectata din aceasta privinta. Zonele intunecate de sub ochi, lipsa de culoare si vitalitate a pielii, sunt semne ale deficitului de somn. Acestea sunt doar efectele vizibile imediate ale lipsei de somn, dar pe termen lung, aceasta, impreuna cu stresul, factorii de mediu care se accentueaza pe masura trecerii timpului, afecteaza cam totul, de la productia de colagen, pana la crearea liniilor fine, si pana la pierderea stralucirii totale.
Conform studiilor, dormim cu aproximativ 2 ore mai putin decat o faceam acum 50-60 de ani, totul transformandu-se intr-o problema a pielii cu impact asupra pielii, iar beneficiile somnului ar parea ca sunt in scadere. Ingrijorarile sunt si mai mari in privinta efectelor oboselii perpetuate asupra acestui organ, cumulate cu poluarea, stresul, razele solare, toate avand in comun – abilitatea de a altera modul in care genele noastre sunt exprimate – stiinta cunoscuta ca epigenetica. Aceasta este foarte importanta, pentru ca sta la baza analizelor si studiilor atunci cand se realizeaza produse care au scopul de a reduce efectele oboselii.

Si chiar daca cunoastem faptul ca se pare ca ADN-ul nu poate modificat, toti acesti factori la care suntem expusi zilnic nu pot merge atat de mult incat sa schimbe codul genetic, dar pot influenta modul in care se comporta genele noastre. Genele se blocheaza si nu mai raspund din cauza agresiunii; semnalul catre celula pentru a produce ce este necesar- sa zicem elastina sau colagen, este blocat. Epigenetica este stiinta care a constatat ca nu este vreo intamplare sau accident cand exista astfel de situatii, dar se intampla din cauza agresorilor.

Se afirma ca pielea noastra are capacitatea de a se regenera, de a forma colagenul si elastina, de a se hidrata si preveni petele care apar odata cu varsta, alte probleme care apar in timp, putand fi solutionate cu ajutorul produselor de ingrijire. Tocmai de aceea, au aparut produse care se adreseaza pielii obosite – un termen care cuprinde mai multi factori, cum ar fi oboseala, stresul, poluarea, lipsa de somn. De asemenea, s-a descoperit ca seara suntem in mod special bombardati cu astfel de torturi de mediu, o perioada optima pentru a le fixa.
Cand mergem la culcare, exista cresterea naturala a hormonului melatonina, celulele isi incetinesc ritmul, o perioada perfecta pentru ca produsele cosmetice sa penetreze pielea. Produsele folosite in acest sens sunt cat mai naturale, folosind ingrediente pe baza de plante, migdalele si lavanda fiind doar doua exemple sugestive, alaturi de toate beneficiile somnului pe care le cunoastem.

Maghiranul este o ruda apropiata de oregano si era folosita in vremurile trecute pentru un somn odihnitor, fiind plasat sub perne. Se pare ca functioneaza ca un ceas cu alarma pentru a trezi genele dezactivate de factorii externi si conform studiilor, protejeaza aproximativ 33% din celulele implicate in agresiunea externa. Extractul de acmella relaxeaza muschii subtiri din epiderma, care duc la aparitia liniilor fine, atunci cand sunt contractate permanent din cauza stresului. Combinatia dintre maghiran si acmella, alcatuiesc o formula serica, care duce la produsul final. Un ingredient esential este imortelle, care protejeaza pielea de agresorii externi de poluare si stimuleaza de asemenea si circulatia. Formula rezultata este foarte eficienta, o singura picatura a acestui concentrat dublu texturat, actioneaza asupra pielii, asezandu-se in stratul superior si oferind o piele matasoasa.

Aplicarea si efectele oricarei formule menite sa ajute pielea, sunt eficiente si ideale sa se faca incepand cu seara si in timpul noptii. S-au facut teste si masuratori de la durata somnului pana la calitatea lui; s-au folosit tratamente spa cu imortelle, iar cei care s-au bucurat de acest tratament, au afirmat ca le-a crescut calitatea somnului cu aproape 40 de procente, ceea ce este impresionant pentru un astfel de tratament.
Dintre beneficiile somnului, un tratament spa poate fi mai mult decat indicat; in completarea acestuia, un studiu recent apartinand Northwestern University – Chicago, a gasit dovezi care arata ca masajul facial poate reduce semnele vizibile ale imbatranirii. De aceea, este sugerata o tehnica de auto masaj care ajuta procesul de relaxare; scopul este acela de a asigura patrunderea produselor in piele, o crestere a fluxului sanguin si o calmare mentala. Pune cateva picaturi din produs si maseaza in sensul acelor de ceasornic intre sprancene, de-a lungul pometilor si pune presiune pe cele mai importante puncte ale fetei, masaj ce are ca scop, o resetare totala.