Boulevard of Broken Dreams: Viktor & Rolf Haute Couture primavara-vara 2017

Boulevard of Broken Dreams: Viktor & Rolf Haute Couture primavara-vara 2017

In lumea perfecta Viktor & Rolf, imperfectiunile reprezinta declaratia finala a frumusetii; in timpul Paris Fashion Week Haute Couture, Christian Louboutin a colaborat pentru prima oara cu casa de moda, pentru realizarea colectiei primavara-vara 2017, intitulata Boulevard of Broken Dreams.

christian-louboutin-Boulevard-of-Broken-Dreams

Pentru conceptul colectiei, cele doua parti s-au afundat adanc in cercetari pentru un „design constient”, preluand decenii de tesaturi din colectiile din trecut. Rochii de epoca au fost deconstruite si apoi puse cap la cap pentru a forma noi creatii, rezultand intr-un peisaj de colaje a materialelor ireale.

Boulevard-of-Broken-Dreams-Viktor-&-Rolf-Haute-primavara-vara-2017

Prin reconstructie, reparatiile facute pieselor, au fost accentuate cu aur in conformitate cu Kintsugi – un principiu al ceramicii japoneze, care sustine ca frumusetea se naste din imperfectiune. Ducand aceasta teorie spre inima, designerii s-au concentrat pe amplificarea rupturilor si cicatricilor din materiale.

„Recunoscand frumusetea imperfectiunii este o consolidare pozitiva care face in cele din urma din original, ceva mai frumos si mai valoros, transformand imperfectiunea intr-un lucru al frumusetii”

a afirmat casa de moda.

Boulevard-of-Broken-Dreams-Viktor-&-Rolf-Haute-2017

O paleta de multicolorata degrade de pasteluri luminoase a fost imbunatatita cu accente profunde de visiniu, zmeura si verde.

Numele colectiei – Boulevard of Broken Dreams – sugereaza inflorirea intr-o noua era, unde trecutul este reconstruit in stralucirea prezentului. Cu aceasta filosofie in minte, Christian Louboutin a creat versiuni personalizate a pantofilor Rounditown 70mm cu o nuanta moderna. Au fost folosite nunate de blush, negru si rosu, pana la roz socant – adaugand ‘final touch’ articolelor de imbracaminte cu influente vintage.

Info&foto: christianlouboutin.com