Spiritualitate, Traditie si Mit In Bratarile Shamballa

Accesorii

Spiritualitate, Traditie si Mit In Bratarile Shamballa

56

Ati vazut prin magazinele de profil sau la mainile doamnelor si ale domnisoarelor cam de toate varstele, bratari realizate dintr-o impletitura de ata si bile incrustate cu pietre stralucitoare, de diferite culori. Le remarci imediat, caci iau ochii prin coloritul lor.
Acestea sunt bratarile Shamballa! Pe la tarabele si standurile magazinelor unde sunt vandute, aceste bratari au capatat un caracter pur comercial, tinzand spre kitsch, insa ele au o istorie in spate, dar si o mare incarcatura spirituala.
Conceptul de Shamballa vine din vremuri stravechi, mai precis din antichitate. El denumeste un regat mitic, ascuns dincolo de muntii Himalaya, promovat de traditiile budistilor indieni si tibetani. Legenda Shamballei a ajuns sa influenteze alte parti ale lumii decat cele asiatice. Treptat, s-a transformat intr-o cultura de care Occidentul s-a simtit atras. Astfel, Shamballa a devenit inspiratie pentru arta, literatura si…bijuterii.
Astfel, in anul 1994 Mads Kornerup a deschis la Paris un magazin care comercializa bijuterii de inspiratie budista. Ghiciti cum se numea? “Shamballa”! In 2011, magazinul s-a mutat la Copenhaga si a inceput sa vanda bratarile in cauza. Ceea ce vedem si purtam noi sunt niste fake-uri din lumea invadata de modernism. De ce? Pentru ca bratarile originale sunt cele realizate cu rabdare si credinta de catre calugarii budisti, din snur de canepa si bilute de lemn, de obicei santal. Pentru ei, fiecare biluta are o semnificatie, liantul fiind calatoria sfanta a oricarui individ catre propriul eu.
O mare importanta o au culorile margelelor din bratarile Shamballa. Daca aveti mai multe astfel de accesorii (care, apropo, nu sunt scumpe!), le puteti purta in functie de outfit, de starea psihica,de evenimentele la care participati. Si ca sa le puteti alege mai usor si in cunostinta de cauza, iata ce simbolizeaza culorile margelelor din aceste bratari:
Negru reprezinta absenta luminii si e asociata cu puterea, autoritatea,eleganta,dar si cu moartea, misterul.
Rosu este  legat de pasiune si sexualitate.
Galbenul sau auriul e asociat cu vointa,optimismul si siguranta de sine.
Portocaliul este asociat cu intimitatea, senzualitatea, creativitatea, reducand stresul.
Albul e considerat culoarea perfectiunii,vindecand corpul, mintea si spiritul.
Albastrul e culoarea vindecarii si a comunicarii, a intelepciunii si a increderii.
Indigo e asociata cu aspectele intuitive, ale perceptiei si ale abilitatilor psihice.
Movul echilibreaza toate aspectele fizice si mentale, determinand inspiratie, intelepciune, cunoastere.
Verdele este asociat cu natura, echilibrul,armonia si renasterea.
S-ar putea spune, asadar, ca exista si accesorii pentru spirit!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *