Bronzul

Mai multa distractie, mai mult timp liber, mai putine haine, tocmai de aceea trebuie sa aratam bine, bronzul fiind ingredientul principal.

Mai multa distractie, mai mult timp liber, mai putine haine, tocmai de aceea trebuie sa aratam bine, bronzul fiind ingredientul principal. Si majoritatea incercam sa facem acest lucru inainte de a pune piciorul pe nisip si asta cu ajutorul bronzerelor, formule care s-au imbunatatit de la sezon la sezon, din toate punctele de vedere. Evident, s-a tinut cont si de tendintele acestei perioade, in care, oamenii, vor sa aiba mai degraba o stralucire sanatoasa in detrimentul a ceea ce numim bronzul, astfel ca procentul dihidroxiacetonei (ingredient activ in auto bronzare) si a altor ingrediente de autobronzare si de a pastra umiditatea pielii a crescut.

Una din marile greseli ale celor ce folosesc autobronzant este aceea ca nu tin cont de tipul de piele care il au, bronzarea neuniforma fiind cauzata in mod deosebit de pielea uscata, care are tendinta de a ‘consuma’ o cantitate mai mare de dihidroxiacetona. Inainte de toate, trebuie exfoliat cu 24 de ore inainte si hidratat cu un produs fara ulei, astfel incat pielea ta sa fie exact ca o panza curata inainte de pictura.

Vrei sa stralucesti? Respecta urmatoarele 4 etape!

Pregateste-ti tenul!

Un scrub de zahar sau sare va indeparta fulgii de pe corp, dar pentru ten, foloseste produse de curatare cu acid glicolic sau salicilic, care sunt mai blande. Apoi, freaca un cub de gheata peste obraji, frunte si nas, inainte de aplicarea auto-bronzului pentru a inchide porii si a nu-i infunda.

Alege formula potrivita fetei!

Foloseste o formula de autobronz special pentru chipul tau, multe dintre ele continand ingrediente anti-imbatranire – cum ar fi acidul hialuronic si au formule mult mai usoare. De obicei, tenul are tendinta de a merge putin mai intunecat, deoarece, nivelul pH-ului este mai mare. La fel cum faci cu baza de machiaj, pleaca de la centru spre exterior, tinand cont in acelasi timp sa nu ‘ratezi’ zona de sub ochi, de multe ori neglijata. Tipul de piele este important, o piele uscata necesitand o formula mai hidratanta, spuma fiind foarte buna in cazul pielii fara probleme, in timp ce gelul ofera rezultate mai rapide.

Mergi de sus in jos!

Aplica auto bronzantul prin miscari lungi si ‘maturate’ adaugand cateva picaturi fiecarei sectiuni in parte. Incepe de la o mana, peste piept spre cealalta mana si apoi in jos la trunchi. Acest lucru permite auto-bronzantului sa fie estompat mai jos spre picioare. Trebuie evitat de asemenea dusul timp de aproximativ 8 ore si trebuie folosita pulbere de talc pe suprafetele predispuse transpiratiei, ca incheieturile, partea din spate a picioarelor, zona sanilor.

Ingrijirea de dupa …

Foloseste gradual auto bronzerul timp de trei zile pana ajungi la culoarea dorita, apoi trebuie o anumita pauza. Bronzantul, atunci cand este aplicat pe tot corpul, trebuie aplicat pentru doua zile consecutiv si sapte zile pauza. Exfoliaza dupa patru zile pentru a avea pielea proaspata. Pentru o curatare eficienta si o crestere mai rapida a celulelor, va trebui aplicat din nou bronz a doua sau a treia zi. Trebuie sa ai grija de asemenea sa folosesti un produs care se contina SPF rezistent la apa, in conditiile in care clorul si sarea de mare afecteaza auto-bronzantul.