Bucati din Suflet – Lacramioara Gabriela Toma

Bloguri bune

Bucati din Suflet – Lacramioara Gabriela Toma

18

Nu mai este deja niciun secret ca tot mai multi dintre noi, din dorinta de a-si cultiva sensibilitatea si preferintele estetice, dar nevoiti sa petreaca mult timp in mediul virtual, cauta surse online care sa le ofere alternative de recreere si de dezvoltare personala, afectiva. Daca stiu unde sa mearga, lucrul acesta nu este deloc dificil! O discutie cu Lacramioara Gabriela Toma, autoarea blogului Bucati din suflet (https://www.facebook.com/BucatiDinSuflet), nu a facut decat sa confirme aceasta teorie.

Lacramioara vede cateva beneficii ale utilizarii masive a internetului, in ultima vreme, dar nu poate sa nu-si exprime ingrijorarea legata de modul in care acesta a ajuns sa ne controleze viata. Cum revista noastra poate fi accesata tocmai in acest spatiu al tuturor posibilitatilor, cum noi insine stim ca un om activ, modern, informat este un om capabil sa calatoreasca mult cu mintea, cu doar cateva miscari de mouse, gasim ca preocuparea ei nu este justificata, cata vreme nu se observa crearea unei dependente, a unei influente nocive. (Speram insa ca mai e mult pana a se ajunge in acel punct si, pentru a preintampina asta, mizam, inainte de toate, pe inteligenta utilizatorilor).

Revenind la blogul sau, care face, printre altele, si recomandari de lectura, am vrut sa stim daca existenta acestuia are puterea de a orienta gustul estetic. ”Da, in mare masura!”, afirma Lacramioara. ”De cele mai multe ori, dintr-un blog transpare personalitatea celui care se afla din spatele lui si, atunci, e firesc ca fiecare om sa aleaga ceea ce-i place si contextul in ce se regaseste sufleteste cel mai bine. Prin urmare, acesta alege blogul cu care este pe aceeasi lungime de unda. Este o placuta surpriza sa constati ca sunt persoane care, dupa ce au citit o anumite recenzie pe un blog, din curiozitate, sau pentru ca vor sa incerce ceva nou, citesc altceva decat ceea ce au lecturat pana in momentul acela. Si pot fi surprinse si, de ce nu?, isi pot schimba sau imbunatati gusturile. Mie, cel putin, mi s-a intamplat asta si sunt de parere ca am avut multe de invatat. Si iata cum, in felul acesta, devin tot mai multi cei care pot fi indrumati spre lectura, spre frumos.
Intrebata despre publicul caruia i se adreseaza, Lacramioara spune ca acesta este relativ omogen, intrucat aproximativ 90% dintre cei care il compun sunt femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani. O posibila explicatie este si apartenenta la aceeasi generatie, identificarea cu aceleasi situatii sau cautarea acelorasi idealuri. Ceea ce o bucura enorm este faptul ca  are ca cititoare si doamne de peste 50 de ani care si-au pastrat atat energia, cat si spiritul tanar.
Daca a scrie pe un blog este un act de sinceritate, in primul rand, pentru ca tot ce tine de structura ta interioara este expus si supus analizei unor oameni care cunosc doar ce lasi tu din tine sa se vada, atunci practica aceasta poate avea si rol terapeutic, poate constitui o maniera de eliberare a unor tensiuni launtrice. Legat de asta, nu e mai putin adevarat ceea ce afirma autoarea acestui blog, si anume ”ca oamenii au nevoie de ceva sau cineva sa-i inspire, sa le dea acel imbold ca orice lucru pe care si-l doresc cu adevarat este posibil. Tocmai de aceea, eu scriu mereu ce simt sau ce mi se intampla, adica povesti reale pe care le-am vazut sau le-am trait. Scriu despre visurile mele, despre sacrificii, pierderi, castiguri si promovez pe pagina mea doar lucruri in care cred si care mi-au placut. Dar, sa ne intelegem, ceea ce notez acolo nu vreau sa fie pur si simplu un jurnal, fiindca astfel nu as mai fi simtit ca este cazul sa scriu online. Mie imi place sa interactionez cu oamenii si sa fac schimb de opinii; cam asta e si ideea acestui spatiu personal pe care, insa, doresc sa-l fac public. Fara reactia oamenilor, n-as avea o masura justa a lucrului pe care il fac. Tocmai de aceea, nu am cum sa nu observ ca deschiderea mea catre oameni si catre problemele de viata chiar ii influenteaza si ii motiveaza destul de mult. De ce sa nu recunosc, si eu am fost influentata mult de Irina Binder (Insomnii), fiindca m-au inspirat experientele ei. De fapt, cred ca asa a si luat nastere Bucati din suflet,” afirma Lacramioara.

Noi nu putem decat sa o sprijinim sa mearga pe acelasi drum pe care a pornit si sa reuseasca sa trezeasca interesul pentru frumos in cat mai multi cititori care ajung pe blogul sau!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *