Bugetul de nunta

Exista posibilitatea ca viziunea ta si bugetul de nunta sa nu se potriveasca si acest lucru este perfect normal.

Te-ai gandit vreodata cat de important este bugetul de nunta si de ce este necesar sa fii sincera cu tine si cu cei cu care colaborezi pe baza acestui subiect?

Multe viitoare mirese sunt destul de surprinse cand majoritatea vanzatorilor (indiferent de activitate) sau a celor ce se ocupa cu organizarea evenimentelor, vor sa stie cu orice pret bugetul, inainte de a veni cu o oferta detaliata. Perspectiva realista a acestei discutii este aceea ca ambele parti vor economisi mult timp de discutii inutile, va exista o anumita ordine si o buna organizare, iar socul in cazul in care anumite idei nu vor prinde viata, va fi unul mult mai mic.

In general, miresele de astazi sunt niste femei foarte ocupate, care isi doresc sa fie cat mai eficiente in tot ceea ce intreprind, lucru valabil si aplicabil tuturor vanzatorilor, organizatorilor, persoanelor cu care se intalnesc. Toata lumea isi doreste ca toate acestea sa decurga cat se poate de normal, simplu, usor, rapid. Cei cu care te intalnesti, stiind deja care este bugetul, vor putea sa iti faca o oferta in functie de bani, doleante, prioritati.

O oferta fara orientari bugetare nu reprezinta decat o posibilitate de dezamagire, multe dintre mirese necunoscand preturile, pot ramane surprinse in cel mai neplacut mod. Chiar se poate ajunge ca tu, mireasa, sa refuzi o oferta foarte buna din partea unui organizator de evenimente, pentru simplul fapt ca oferta nu iti convine, acesta nestiind de fapt care este bugetul tau. Mai mult, in aceasta ecuatie exista si posibilitatea renuntarii la anumite lucruri, care nu sunt tocmai utile.

Dincolo de aceasta problema, exista un alt pericol si anume: atasamentul fata de frumoasele optiuni ale ofertei initiale si care acum, au iesit din buget! Acest lucru, din pacate, doar va crea dezamagire, care poate disparea daca iti maresti bugetul sau daca renunti la anumite optiuni.
Stilul tau, gusturile, preferintele personale, sunt la fel de importante ca bugetul tau, dar daca incepi cu o oferta care este peste buget, singura solutie reala este reducerea dorintelor, a elementelor pe care le doreai a face parte din eveniment. Acest lucru poate fi evitat din start, daca exista sinceritate si deschidere in a comunica bugetul celor cu care intri in contact.

Exista posibilitatea ca viziunea ta si bugetul de nunta sa nu se potriveasca si acest lucru este perfect normal. Daca cei cu care te intalnesti, nu iti pot oferi serviciile sau produsele in limita a ceea ce tu iti poti permite, nu avea nicio jena sa le spui ca bugetul tau este unul ferm si ca urmatorul pas, este acela sa cauti in continuare.


Nuntile in 2019 – 2020! Ce ar trebui sa stii?


Daca ai ajuns sa te intalnesti cu cativa ofertanti de calitate si recunoscuti, iar intalnirile vor decurge in aproximativ acelasi mod, adica viziunea ta nu se incadreaza in limita bugetului, sunt sanse mari ca bugetul tau sa nu fie unul rezonabil. Ia in considerare reducerea banilor in alte segmente, pentru a adauga acolo unde este nevoie sau fii deschisa la oportunitati, care poti fi la fel de frumoase, eficiente si care sa iti poata face un eveniment de neuitat.

Ofertantii de asemenea, vor incerca tot ce le sta in putinta pentru a-ti face cele mai bune oferte si a nu te pierde de client, daca stii cum sa abordezi problema.
O alta capcana in care pot cadea viitoarele mirese, este aceea in care ele isi doresc anumite lucruri, anumite elemente la nunta care pur si simplu nu se potrivesc sau de ce nu – nu isi au rostul, dar au fost vazute pe retelele de socializare. De cele mai multe ori, acestea depasesc bugetul, iar scopul tau este acela de a ajunge la o oferta de care esti multumit si pe care ti-o poti permite.

Majoritatea problemelor aparute din cauza bugetului, apar mai intai din lipsa increderii cuplurilor fata de organizatori, de ofertanti, deoarece le este frica de faptul ca ei nu vor decat sa se foloseasca de banii lor sau sa ridice preturile in mod nejustificat. Toti cei cu care te vei intalni, ar trebui sa te faca sa te simti confortabil si sa simti din partea lui acel sentiment de ‘client care’; daca in orice moment, te simti cumva presat sau nu ai un sentiment foarte ok in aceasta privinta, cu siguranta nu esti la locul potrivit.
Si ce trebuie sa retii si este important, este faptul ca atunci cand vine vorba de buget, tu esti la conducere: cel ce se ocupa de fotografii sau floristul, nu iti va baga mana in buzunar! Totul trebuie sa fie in limitele acceptate de ambele parti si trebuie sa te simti confortabila cu suma pe care o cheltuiesti.

In concluzie, daca nu iti doresti dureri de cap, nu iti doresti sa iti schimbi planurile, planificarile si tot ce este angrenat in acest eveniment, fa-ti un buget clar, bine definit si adecvat posibilitatilor financiare, pentru ca totul sa fie ok din toate punctele de vedere.