Bun pentru piele, bun pentru par

Frumusete

Bun pentru piele, bun pentru par

207

De la apa micelara la scruburi de exfoliere, ceea ce este bun pentru piele, creeaza astazi senzatie in ingrijirea parului.

Nu cu foarte mult timp in urma, alegerea unui sampon nu era un proces care sa implice mai mult decat o simpla mirosire a lui, o afacere buna pentru tine ca raport bani/volum si cata spuma face. Doar ca, lucrurile s-au schimbat, interesul crescut, popularitatea si constientizarea ingredientelor folosite si a beneficiilor ulterioare, au dus astazi, la un client pretentios, care vrea sa stie ce cumpara si care ii sunt beneficiile. Indiferent ca sunt produse pentru ingrijirea pielii sau a parului, interesul este la fel de ridicat, iar tendintele ne arata ca oamenii nu mai sunt atat de interesati de branduri, cat sunt interesati de ingrediente. Ei cauta despre ingrediente si beneficiile lor, si aleg produsul cel mai performant.

Tocmai de aceea, este necesar sa cunoastem 3 din cele mai mari tendinte acum, a unor ingrediente folosite pentru piele si care isi au aplicabilitatea si in privinta parului.

exfoliatorii

Exfolierea se poate face in doua moduri: chimic cu ajutorul acizilor si enzimelor si este folositor si parului si fizic, folosind scrub care contine graunte mici. In 2013, Christophe Robin a dezvoltat Cleansing Purifying Scrub With Sea Salt, un remediu de la domiciliu, contra mancarimilor post vopsit par, prin amestecarea sarii de roca cu apa. El a realizat acest lucru initial la salonul propriu si a afirmat ca a observat ca elimina matreata si psoriazisul. Este indicata sarea de mare, datorita marimilor si formelor variabile, ceea ce activeaza microcirculatia si reechilibreaza scalpul.

Pe masura ce consumatorii se bucura de beneficiile exfolierii scalpului, din ce in ce mai multe branduri beauty adauga propriile formule de scrub in produse. Exista astfel, tratamente de curatare avand exfoliatori fizici din seminte de palmier ecuadorian si zahar, acidul salicidic minimizand acumularea. Ca urmare a clientilor care se plangeau ca au scalpurile uleioase, au fost create formule care sa ajute scalpul sa “gazduiasca” conditii optime de crestere a parului, el beneficiind de mai multa energie si circulatie la nivelul scalpului. Acest lucru permite parului sa fie mai puternic, scalpul sa nu fie gras, iar matreata sau fulgii sa nu existe.

carbunele

Carbunele activat si-a lasat amprentele bune, de la curatatori pana la pasta de dinti, un aliat puternic a tot ceea ce inseamna purificare. Acest ingredient intunecat de curatare, si-a demonstrat abilitatea de a absoarbe murdaria si uleiul de pe piele, facand din el, un foarte bun luptator natural in lupta impotriva parului gras si a punctelor negre. Carbunele iubeste sa fie cu uleiul, astfel ca, atunci cand este aproape de el, il atrage la suprafata, exact ca un magnet.
Una din formulele samponului continand acest ingredient, are carbune negru provenit din nuca de cocos pentru a indeparta mizeriile si uleiul. Exista de asemenea si balsam, care contine carbune alb provenit de la mesteacanul japonez. Iar daca vrei rezultate optime, trebuie sa ii dai putin timp sa absoarba si sa isi faca ceea ce are de facut.

apa micelara

Ceea ce se gasea exclusiv in farmaciile franceze, astazi cantareste greu in lexicul beauty, ca o modalitate blanda de a elimina machiajul si a curata pielea : apa micelara. Aceasta este o apa fina care contine micele – molecule care atrag mizeria, uleiul, machiajul. In privinta parului, formulele micelare sunt ideale pentru parul fragil; daca dupa 1-2 zile, parul nu se aseaza asa cum iti doresti si are un aspect uscat, atunci ar trebui sa iei in calcul un astfel de remediu.
Pentru ca formulele sa fie cat mai potrivite pentru par, companiile producatoare de produse de ingrijire, au adaugat histidina – un aminoacid cu antioxidant, care are abilitatea sa ajute la prevenirea daunelor provocate firelor de par, de radicalii liberi. Cand exista situatia sa ai minerale oxidate in interiorul unei celule de piele, el are enzime care pot captura si preveni crearea radicalilor liberi; parul nu are asa ceva. Astfel ca, atunci cand parul este supus stresului oxidativ, el imbatraneste.
Iar cercetarile au aratat ca micelele lucreaza intocmai ca un magnet, avand un capat hidrofob care atrage murdaria, uleiul si impuritatile din firele de par si un alt capat hidrofob, care le arunca. Rezultatul este unul al parului moale si sanatos, iar existenta balsamului poate fi uitata.

 

Comments are off this post!