Calmul si modalitati de a te calma in scurt timp

Calmul inseamna o buna gestionare a emotiilor si sentimentelor care incearca sa te copleseasca pe tot parcursul zilei.

Calmul inseamna o buna gestionare a emotiilor si sentimentelor care incearca sa te copleseasca pe tot parcursul zilei si poate fi facut rapid, cu ajutorul unor trucuri rapide de calmare!

Daca ai 1 minut … apasa un punct de presiune!

Organismele noastre au anumite puncte de eliberare a stresului! Intre tendoane, zona de doua-trei latimi de degete de la incheietura mainii spre interior este numita pericard 6. Iar cercetarile au aratat ca tinand presiune cu degetul pe aceasta zona, are ca rezultat calmarea sistemului nervos central.
Echilibreaza-ti respiratia!

Oamenii de stiinta spun ca incetinirea respiratiei poate scadea starea de „lupta sau zbor”, ceea ce poate ajuta la scaderea hormonului de stres, cortizolul. Un bun exercitiu de respiratie este acela in care inspiri si expiri in cicluri de 4-5 ori, timp de 1 minut, lucru care te va ajuta sa eliberezi tensiunea din corp.

Daca ai 5 minute … ia menta!

Cand lucrezi zilnic, creierul intra intr-o stare, intr-un mod de retea, asociat cu depresia si o anumita „rumegare” repetitiva. Intr-o astfel de stare, creierul este conectat in a aduce la zi, sarcini neindeplinite, ceea ce te duce cu mintea departe, tu neputand sa te bucuri de moment. Pe de alta parte, contra acestei stari, exista si o retea pozitiva, care poate fi activata daca bei un ceai de menta, mananci bonboane de menta, samd, oprind in acelasi timp tot ce este negativ.

Imbratiseaza-te!
Si nu cu orice fel de imbratisare, ci cu imbratisarea fluturelui! Pune mana dreapta pe umarul stang si traverseaza cu cea stanga pana atingi umarul drept! Apoi, in mod repetat, bate usor cand o mana cand alta, timp de 5 minute. Expertii considera ca stimularea bilaterala (pe ambele parti ale corpului) produce un raspuns de relaxare fiziologic, echivalentul a leganatului unui copil pentru a dormi.

Fa-ti ordine!
Mediile haotice creeaza mai mult stres, iar a-ti acorda cateva minute pentru a face ordine te face automat sa te simti mai bine. De fapt, beneficiul este dublu! O zona organizata iti da sentimente de claritate si control, cercetarile aratand ca ducerea la bun sfarsit a sarcinilor prin intermediul mainilor, aduce calmul la starea de care ai nevoie, oferind un impact terapeutic asupra creierului. Cand angrenezi in sarcinile tale simturi ca atingerea, acest lucru te scoate din starea de stres, oferindu-ti un efect meditativ.

Daca ai 10 minute … gandeste pozitiv!

Aminteste-ti de cea mai frumoasa vacanta a ta pentru a-ti induce calmul! Sau rememoreaza clipele in care ai fost mireasa! Cand te simti stresat, a te imagina pe tine intr-un loc sigur si fericit, poate fi extrem de util, amintirile ajutandu-te sa te calmezi si sa te eliberezi de emotiile negative. Daca e dificil sa te „rupi” de starea negativa, ia-ti telefonul si uita-te pe fotografii, aceasta actiune vizuala de a te plimba in timp, te face sa te simti impacata cu tine si relaxata.

Soarbe ceva!
Daca te simti nervoasa si ai acel sentiment de neliniste, poate fi de vina sistemul tau nervos central. Iar acest lucru se intampla cand sistemul nervos central poate fi suprastimulat cand organismul incearca sa proceseze stresul cronic, stresul sever. Mergi pe un ceai de balsam de lamaie sau floarea pasiunii, ambele ajutandu-te la calmarea sistemului nervos central. Mai mult, ritualul de prepare a ceaiului cu tot ce implica acesta, te ajuta sa iesi din acea spirala a stresului.