Cancerul. Il putem preveni?

Sanatate

Cancerul. Il putem preveni?

25

In cele mai multe cazuri, cancerul nu are o tinta precisa! El ataca aleatoriu…de ce unii au cancer si altii nu, inca ramane un mister. World Cancer Research Fund estimeaza ca o parte din cazurile de cancer, ar putea fi eliminate cu ajutorul schimbarilor de dieta si a activitatilor fizice. Poate suna prea frumos pentru a fi adevarat, dar, actiunile personale ale fiecaruia dintre noi, pot avea efect asupra starii de sanatate. Si acest lucru, nu inseamna o modificare a stilului de viata la 180 de grade, anumite modificari minore, putand avea un impact major!

INCEPE CU ACESTEA

Miscare impotriva cancerului pulmonar si de san
Foarte multe cercetari au demonstrat de-a lungul timpului, beneficiile exercitiilor fizice impotriva cancerului. Astfel, in 2015, cercetarile American Society of Clinical Oncology au aratat de ce este buna miscarea fizica, ei realizand un studiu cu un numar de peste 130000 de femei aflate in perioada de postmenopauza. S-a demonstrat astfel, ca cele care au facut miscare, sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta cancer pulmonar, comparativ cu cele mai putin active, progrese inregistrandu-se chiar si in randul fumatoarelor. In ceea ce priveste cancerul de san, un studiu efectuat in Franta, a demonstrat ca femeile care au fost mai active, au sanse cu 12% mai scazute sa dezvolte acesta forma de cancer.

Schimba decofeinizata pe cofeina!
Pentru iubitorii de cafea, aceasta este o veste foarte buna! Consumul a aproximativ 5 cescute de cafea sau ceai zilnic, scade riscul cancerului cerebral cu aproximativ 40 de procente in anumite cazuri, conform unui studiu efectuat la Harvard! Explicatia? Cafeina scade fluxul sangvin la creier, ceea ce duce la inhibarea cresterii tumorii.

Inlocuieste broccoli cu rasadurile de broccoli!
Daca te-ai plictist de consumul de broccoli normal, poti consuma rasadurile de broccoli, deoarece, aceste plantute produc de 10 pana la 100 de ori mai mult sulforafan (comparativ cu planta ajunsa la maturitate), un compus care limiteaza cresterea tumorilor canceroase. Un nou studiu efectuat in cadrul University of Pittsburgh, a constatat ca extractul din plantuta de broccoli administrat pe care orala animalelor predispuse la cancer, a avut ca efect, scaderea aparitiei acestuia. Cand extractul a fost ingerat de un grup de oameni, efectele benefice s-au constatat inca din mucoasa gurii.

Nu exagerati cu dormitul!
Intr-adevar, poate suna atipic comparativ cu sfaturile si beneficiile pe care le citim zilnic vis-a-vis de somn, dar un studiu publicat recent in revista Cancer Causes & Control, sugereza ca femeile care dorm mai mult de 10 ore zilnic in mod regulat, au un risc crescut de a dezvolta cancer. Cercetatorii au descoperit ca femeile aflate in peri si postmenopauza, au sanse cu aproximativ 30 de procente sa devolte cancer endometrial, ovarian si de san. Asa ca, nu dormiti mai mult de 8-9 ore pe noapte si nu amanati momentul cand sunteti trezite de ceas sau telefon!

Comments are off this post!