Cand sa purtam lentile de contact?

Cei care sunt impotriva lentilelor de contact, cu siguranta vor afirma, ca nu ar trebui sa investiti in lentilele de contact. In primul rand datorita costurilor ridicate si de asemenea datorita dificultatilor in a le intretine. Dar nu este tocmai asa.

Purtati ochelari? Poate va deranjeaza, ca trebuie sa-i purtati. Sunt in plus pe nas, trebuie sa-i curatati, trebuie sa aveti grija sa nu-i spargeti. Sau pur si simplu doriti o schimbare. Nimic nu este mai simplu. Incercati lentilele de contact!

Cine poate purta lentilele de contact?
Lentilele de contact pot fi purtate de aproape oricine. In ultima perioada si lentilele de contact au trecut prin dezvoltare tehnologica si in momentul actual se pot gasi pe piata lentile de contact bifocale sau lentilele de contact, care rezolva problemele astigmatismului.
Cei care sunt impotriva lentilelor de contact, cu siguranta vor afirma, ca nu ar trebui sa investiti in lentilele de contact. In primul rand datorita costurilor ridicate si de asemenea datorita dificultatilor in a le intretine. Dar nu este tocmai asa. Daca luati in calcul cat cheltuiti cu intretinerea ochelarilor dioptrici, costurile sunt comparabile. In plus daca folositi vouchere de reducere la ochelari si lentile de contact, merita sa incercati. Nici cu ingrijirea lentilelor de contact nu este atat de complicat – in prezent gasim la dispozitie o multime de solutii universale, care simultan curata si dezinfecteaza lentilele de contact.

Lentilele de contact sunt:

  • Comfortabile. Chiar daca la inceput nu pare asa, dupa faza de adaptare, nici nu le veti observa.
  • Sigure. In cazul in care veti respecta instructiunile privind intretinerea lor, perioadele de purtare si frecventa schimbari, lentilele de contact sunt sigure.
  • Potrivite pentru toate generatiile – pentru purtarea lentilelor de contact nu exista limita de varsta, dar multi specialisti recomanda sa incepem sa purtam lentile de contact de la varsta de 11-14 ani. Nici la varste mai inaintate nu este un obstacol, datorita lentilelor de contact multifocale.

Nu ar trebui sa purtati lentile de contact daca medicul oftalmolog nu vi le recomanda. Acest lucru se poate intampla din motive de sanatate anatomice sau fiziologice. Nu se potrivesc pentru ochii iritati, foarte uscati sau ochii inlacrimati, daca suferiti de o infectie oftalmologica sau alte alergii. De asemenea daca lucrati intr-un ambient plin de praf, atunci lentilele de contact v-ar putea cauza probleme. Pentru bolile obisnuite ale ochilor, precum miopie sau strabism, lentilele de contact sunt solutia ideala.

Deveniti altcineva
Ochelarii va schimba aspectul obisnuit. Poate va simtiti mai putin atragator, chiar daca in realitate nu este asa. Pana si ochelari pot oferi un farmec aparte fetei voastre. Daca v-ati decis pentru lentilele de contact ati stiut faptul, ca pin intermediul lor va puteti schimba culoarea ochilor? Acest lucru il fac posibil lentilele de contact colorate. O data puteti atrage atentia cu un albastru pur, alta data cu atractivul caprui. Astfel de lentile de contact le puteti gasi atat in varianta cu dioptrii, cat si fara. La dispozitie aveti si tot felul de lentile de contact cu aspect crazy. Astfel va puteti schimba aspectul si la ocazii speciale, ca de exemplu la party.