Cand trebuie sa alergam? Cand trebuie sa ne odihnim?

Sfaturi

Cand trebuie sa alergam? Cand trebuie sa ne odihnim?

20

Oricat de placuta este experienta alergatului si ne-ar placea sa o facem la infinit, avem si zile, perioade, in care, aceasta sarcina pare extrem de dificila. Evident, pe moment, nu exista nicio explicatie logica a starii de letargie…

Nu ai dormit bine
Multe dintre persoanele care alearga, afirma ca se simt foarte bine dupa o alergare scurta. Alergati si voi, faceti mai multe pauze de odihna sau prelungiti-le mai mult ca de obicei. Daca esti o persoana defavorizata la capitolul somn (ai copil mic, lucrezi de noapte), incearca acest exercitiu, care iti imbunatateste starea de spirit  si iti creeaza ordine in ganduri. ALEARGA !

Daca esti bolnav
Cel mai bine este sa urmati urmatoarele reguli: daca aveti dureri in partea superioara a corpului (zona gatului, aveti probleme cu sinusul, stranutati), este indicat sa alergati usor, mai ales daca va face sa va simtiti mai bine. Daca in schimb, aveti probleme mai jos de piept (congestii, dureri), este indicata odihna. Ideal este sa mergeti la medicul de familie, sa aveti un verdict precis in ceea ce priveste starea dumneavoastra de sanatate. Nu ALERGA!

Esti epuizat psihic
Exercitiile fizice reduc starea de stres, lucru care te ajuta enorm dupa o zi incarcata. Cu toate acestea, scopurile binedefinte cand alergi (ex: parcurgerea unei distante intr-un anumit timp) adauga un stres in plus, atat la nivel mental, cat si fizic. Alearga usor si putin si pregateste-ti mintea si corpul pentru zilele in care vei fi mai in forma! ALEARGA!

In cazul in care ai leziuni de la antrenamentele anterioare
O alergare usoara pana la moderata poate fi foarte utila, luand din durere. In schimb, daca aveti inflamatii, dureri care nu scad in intensitate chiar daca va plimbati usor, odihniti-va si consultati un medic! Nu ALERGA!


Alergatul te face sa dormi mai bine!alergatul-te-face-sa-dormi-mai-bine

Daca alergati la intensitatea si distanta potrivita, acest lucru va ajuta sa dormiti mai repede, mai profund si sa va treziti odihniti si activi. Daca in schimb, nu puteti sa adormiti sau va treziti obositi si agitati, inseamna ca ati exagerat cu efortul,  sau ati alergat prea aproape de ora de culcare.

Cum pot alerga mai mult timp, fara a resimti oboseala?

Miscsoreaza distantele de parcurs si creste frecventa de mers, atunci cand faci pauze! Ex: daca alergi 2 minute si mergi 1 minut, incearca sa alergi 30 de secunde si sa mergi tot 30 de secunde.

Your email address will not be published. Required fields are marked *