Carlos Miele – Un Designer Perfectionist, Idol in Brazilia

Brand

Carlos Miele – Un Designer Perfectionist, Idol in Brazilia

15

Una din principalele caracteristici ale designerului brazilian Carlos Miele este combinatia aproape mereu perfecta intre designul si taieturile creative implementate in vestimentatii de lux. Creatiile sale cu influente braziliene, imbinate cu stilul de viata contemporan intr-o continua efervescenta, a atras admiratia criticilor si a trendsetter-ilor. Are abilitatea uimitoare de a crea o conexiune intre artizanalul brazilian si mondenul de nivel international, conexiune care in mod normal nu pare a fi posibila.

Nascut in 1964 in Sao Paolo din parinti italieni emigranti, designerul brazilian cu dubla cetatanie (braziliana si italiana) a studiat afacerile la Fundacao Getulio Vargas (institutie latino-americana de elita) si si-a facut debutul in 2002, prezentandu-si colectia in cadrul London Fashion Week. A intrat pe piata americana un an mai tarziu in luna iunie prin deschiderea primului magazin in cartierul Meatpacking din New York, primind multe distinctii ca ‘Store of the Year’. Acest proiect realizat de renumitul arhitect egiptean Hani Rashid a devenit un punct de referinta al arhitecturii contemporane si a fost publicat in multe reviste de arhitectura.

In octombrie 2007, deschide al doilea magazin in Paris pe Rue Saint-Honore – proiectat tot de Hani Rashid si care face parte dintr-un proiect mai mare si care cuprinde Londra si Milan. Creatiile sale sunt prezentate in centre si muzee de arta, ca Metropolitan Museum of Art si John Kennedy Center, dar si in expozitii individuale si colective in tari ca SUA, Anglia, Italia, Olanda, Elvetia, Nigeria, Brazilia.
A creat linia M Officer – o linie denim accesibila si disponibila in Brazilia, iar in toamna anului 2006 lanseaza linia Miele la nivel international in peste 19 tari, actualmente colectiile sale vanzandu-se in peste 30 de tari.

Naomi Campbell, Christina Aguilera, Penelope Cruz, Alicia Keys, Sarah Jessica Parker, sunt doar cateva din numele care cumpara vestimentatiile Carlos Miele, exuberante si extrem de sexy, bine structurate intr-o combinatie de culori indraznete. Designerul este cunoscut de asemenea si pentru creatile sale foarte sexy din lycra, dar si pentru faptul ca foloseste materiale reciclabile.
Carlos Miele este un idol in tara natala si nu neaparat pentru talentul sau ca designer, ci si datorita faptului ca ajuta comunitatea defavorizata din orasul natal, incurajeaza si promoveaza piesele artizanale lucrate de mana pe care el insusi le cumpara.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *