Casa dulce…loc de munca

Stil de viata

Casa dulce…loc de munca

46

Muncesti de acasa mai mult sau partial? Citeste in randurile urmatoare cum sa devii mai productiv, mai inteligent si sa ai cel mai bun spatiu in care sa-ti desfasori activitatea!

Pentru un segment destul de mare al populatiei, biroul este acasa, multe studii aratand aceasta tendinta in crestere si in plus, oamenii insasi considera ca multe din activitatile care astazi se desfasoara la birou, in viitor se pot face la fel de bine de la distanta. Si contrar sefilor suspiciosi, studiile pe aceasta tema, au aratat faptul ca angajatii care lucreaza de acasa cel putin o parte a programului, sunt mult mai implicati, dedicati, productivi si mai putin stresati.

In ceea ce priveste spatiul de lucru, anumite persoane tind sa lucreze pe laptop in bucatarie, imediat dupa ce au terminat micul dejun, ceea ce intr-adevar nu este in regula. Din foarte multe considerente, daca lucrezi de acasa sau iti doresti acest lucru, trebuie sa ai cel putin un spatiu minim dedicat acestui scop, in care sa aveti totul organizat, totul la indemana pentru a fi eficient.
Un lucru de luat in considerare il reprezinta alegerea instrumentelor cu care lucrati! Datorita portabilitatii, laptopurile, tabletele si smartphone-urile au castigat foarte mult teren in ultimul timp, desktop-urile fiind oareceum ignorate. Cu toate astea, achizitionarea unui desktop este mult mai facila pentru orice buzunar, el oferind un sistem cu mult mai performant la preturi bune, ceea ce este foarte important in cazul in care se lucreaza in programe de editare foto sau video; chiar si internetul in anumite circumstante, are nevoie de un calculator performant. Nu mai aducem in discutie monitoarele care iti ofera un spatiu de lucru generos, mai nou – la calitate 4K. Si ai nevoie de toate acestea, pentru ca, impreuna, toate instrumentele sunt necesare pentru a avea rezultatele cele mai bune. Aceste lucruri au atras atentia marilor producatori Apple, HP, Microsoft, sa proiecteze astfel de sisteme desktop care sa raspunda cererilor crescande tot mai ‘pretentioase’, dar justificate ale utilizatorilor.

Ia in calcul de asemenea, sa achizitionezi si un router bun, stiut fiind faptul ca orice lucrezi la ‘vedere’, are nevoie sa fie compatibil pe cat mai multe dispozitive. Iar pentru ca ceea ce faci sa fie in siguranta, o sursa UPS este un ‘must have’, astfel incat, in cazul problemelor de retea, sa fii acoperit, sa iti poti salva munca in conditii de siguranta.
Alte beneficii ale muncii la birou la desktop, este statul pe scaun, care trebuie sa fie unul corect, iar daca totul se incadreaza in limite normale, este si mai sanatos pentru tine. Statul in pat cu laptopul – pe langa faptul ca te trage la cat mai multa leneveala, nu iti ofera intodeauna cele mai bune pozitii!

Comments are off this post!