Frumusete

HomeFrumuseteCe contine baza de machiaj?
Ce contine baza de machiaj?

Ce contine baza de machiaj?

Cum toata lumea cunoaste – sau aproape toata lumea – avem doua feluri baza de machiajlichid si pudra.

Lichidul este cea mai buna solutie daca ai piele matura sau uscata, hidratand si neramanand in liniile fine. In mod normal, ar trebui sa contina apa, ulei sau silicone, si emolienti ca ulei mineral sau ulei de jojoba, special adaugat sa ajute machiajul sa se imprastie mult mai bine. Umectantii ca glicerina sau acidul hialuronic ofera pielii multa umiditate.

Pudra este ‘dedicata’ tenului uleios si are un efect de a matifia zonele netede. Ele contin talc, mica, dioxid de titan, avand tonul pielii si ajutand textura.

Ce ii da culoare ?

Potrivirea perfecta vine de la mineralele naturale – care se termina in “oxid”. Majoritatea nuantelor au o baza alba (titan oxid de cele mai multe ori), apoi un amestec de rosu, galben si negru pentru a da cat mai multe nuante de piele. Extra pigmentii negri folositi sunt necesari unor tonuri mai profunde, dar pot fi de asemenea plicisitoare.
Daca nu vrei asa ceva, cauta o astfel de pudra cu ingredient numit albastru ultramarin, un pigment care lumineaza pielea inchisa la culoare.

Cum gasesc nuanta perfecta?

Pentru a gasi nuanta corecta, probeaza baza de machiaj, aplicand-o pe linia barbiei si lasand-o sa se usuce pentru a vedea adevarata culoare. Daca magazinul respectiv nu va da voie sa incercati acest lucru, fiti sigure ca il puteti returna!

Cum le alegem?

Cand vorbim de baza de machiaj, ne rezumam la doua cuvinte: acoperire si finisare.

  1. Acoperire completa, avand cei mai multi pigmenti si agenti de acoperire pentru a ascunde problemele pielii.
  2. Curata, care ascunde doar lucruri minore si sunt formulate pentru a ajuta orice tip de piele.
  3. Mata, care foloseste baza de silicon sau talc, care controleaza stralucirea si ‘deghizeaza’ porii.
  4. Bazele de machiaj care promit stralucire prin intermediul cuvintelor luminos sau radiant pe eticheta, sunt realizate cu ulei sau mica si dau pielii uscate, un aspect proaspat, hidratat.
  5. Minerala, care contine mai putini potentiali alergeni cum ar fi parfum si anumiti conservanti, o baza de machiaj ideala pentru pielea sensibila.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»