Ce este Shop My Closet sau cum sa rascolim prin hainele cuiva

Vestimentatie

Ce este Shop My Closet sau cum sa rascolim prin hainele cuiva

104

Iata un subiect controversat, in masura in care oamenii sunt impartiti in mai multe tabere: unii care nu admit sa aiba in garderoba lor haine purtate de altii, unii care n-au nicio problema cu asta, cata vreme exista masini de spalat si detergenti ce curata povestile celor de dinainte si, in fine, unii care sunt, in mare secret, adeptii conceptului, insa nu vor nici in ruptul capului s-o recunoasca, de teama de a nu fi judecati sau catalogati.

Dar ce este, in fond, ”Shop my closet”? Intr-o traducere fidela, ar insemna: ”cumpara din dulapul meu!” E, practic, o alta maniera de a te imbraca de la second-hand. E un SH virtual, cu infinite posibilitati. E drept, unii folosesc si termenul ”vintage”, dar acesta este total neadecvat, de vreme ce multe dintre hainele propuse aici sunt de editie recenta, foarte putine apartinand cu adevarat unor generatii precedente.
Sa spunem ca ai curiozitatea si – de ce nu? – placerea de a cotrobai prin dulapurile altora. Pentru asta trebuie totusi sa tii cont de cateva lucruri.

shop-my-closet-sau-a-cotrobai-prin-hainele-cuiva

[trendmag_row]
[trendmag_col size=6]Prima varianta:

vezi fotografii, afli ca un articol vestimentar a fost folosit ”doar la poze” si zici ca nu e mare lucru, fiindca si daca mergi intr-un magazin sa achizitionezi un articol nou e foarte probabil sa iei ceva probat de mai multi inaintea ta. Asa ca alegi cumparaturile online de genul acesta: comanzi, dai banii si deschizi pachetul. Si aici intervine contactul cu realitatea: articolul respectiv o fi fost purtat la poze, dar la foooarte multe poze, atat de multe, incat a trecut prin grele incercari: culori estompate, material deteriorat, marime diferita de cea precizata in descrierea produsului. Si surprizele pot continua. Asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam, nu e regula, dar, pentru orice eventualitate, am pus raul in fata.[/trendmag_col]
[trendmag_col size=6]Varianta a doua:

de cele mai multe ori, persoanele care detin o astfel de pagina web sunt serioase, ele nu-si permit sa isi piarda clientii pe minciuni cu picioare scurte. Pentru a le descoperi, insa, este nevoie de putina cercetare. O solutie de incredere ar fi bloggerii de moda. Pe site-urile lor apare si aceasta sectiune, oricum s-ar numi ea (Shop, Shop my closet, Blog sale), tocmai fiindca ei au un excedent vestimentar pe care dulapurile lor nu il mai pot adaposti. Mai mult, in cazul lor stii sigur ca respectivul produs a avut o viata scurta. Unde mai pui ca poti gasi tinute exclusiviste, pe care magazinele de serie cu greu ti le-ar putea pune la dispozitie.[/trendmag_col]
[/trendmag_row]


Dar care sunt, de fapt, ratiunile pentru care cineva ar cumpara de laShop my closet”? Iata o lista cu cele mai intemeiate motive, rezultata in urma unui sondaj realizat in cadrul unui proiect evaluare a optiunilor de piata ale publicului feminin cu varsta cuprinsa intre 18-55 ani:

  1. Pretul accesibil – 47%
  2. Modelul deosebit – 31%
  3. Economie de timp – 22%

Tu unde te-ai incadra? Si, mai cu seama, ce motive ai avea sa cumperi/sa nu cumperi produse din aceasta categorie?


Articol realizat de Avera Make-up Artist

https://ro-ro.facebook.com/Avera.Galati.makeup

Comments are off this post!