Ce Este X-Body? (EMS- electro-muscle-stimulation)

Blog splendida

Ce Este X-Body? (EMS- electro-muscle-stimulation)

113

Ce este X-Body (EMS- electro-muscle-stimulation) ?

XBody-EMS sau Electrical Muscle Stimulation reprezinta cea mai sigura si eficienta modalitate de a-ti contracta musculatura.
Este cel mai eficient tratament anticelulitic, cea mai eficienta modalitate de a scapa de grasimea nedorita, de durerile de spate, o optiune sigura in cazul in care doresti sa cresti masa musculara si cel mai eficient mod de a-ti echilibra sistemul muscular. Toate acestea, in 20 de minute de 2 ori pe saptamana, fara nicio greutate si fara nicio presiune pe articulatii, alaturi de un antrenor personal care te corecteaza si iti creeaza antrenamentul dupa nevoile fizice.
XBody stimuleaza musculatura cu un curent de joasa tensiune la aceeasi intensitate si frecventa pe care o utilizeaza creierul nostru in momentul in care noi ii trimitem comanda de a contracta musculatura, de aceea se poate folosi pe o perioada nedeterminata de timp, fara efecte adverse, avand contraindicatii doar cateva boli foarte grave.

Cat de cunoscuta este aceasta tehnologie ?

Nu este ceva nou.  Romanii foloseau tiparii drept remediu pentru anumite afectiuni. La sfarsitul secolului al XVII-lea, s-a inventat primul aparat de electrostimulare si recuperare medicala. Apoi, catre inceputul anilor 1900 s-au pus bazele unor principii mai solide prin care se folosea curentul de joasa tensiune in recuperarea medicala.
Impactul cel mai mare pentru domeniul sportiv l-a avut prof. Kots din fosta Uniune Sovietica, care a observat o crestere a fortei cu minim 30% prin utilizarea electrostimularii pe sportivii din lotul olimpic de haltere al URSS. Mai recent, Real Madrid, Bayern Munchen, Steaua Bucuresti, tenismeni din primii 10 ATP, atleti de renume si campioni olimpici la diferite sporturi folosesc cu incredere Xbody.
Tehnologie folosita de astronauti in spatiu. Pe langa aspectul sportiv si medical, aceasta tehnologie a intrecut barierele Pamantului si a fost folosita de astronautii NASA si URSS in spatiu. Din cauza lipsei gravitatiei din spatiu, musculatura lor se atrofia rapid si de aceea aveau nevoie de o modalitate sigura si mega eficienta pentru a stimula musculatura.

Beneficiile EMS training (X-Body)

Cu doar 2 antrenamente pe saptamana, a cate 20 de minute fiecare, tehnologia X Body te ajuta sa:
•    Arzi grasimea nedorita si sa scazi greutatea corporala
•    Te tonifiezi
•    Scazi in centimetri si reduce tesutul adipos
•    Reduci celulita si elimini aspectul de “coaja de portocala
•    Cresti masa musculara in mod armonios
•    Nu pui presiune pe articulatii
•    Iti corectezi postura. Asta este unul dintre cele mai importante lucruri.
•    Imbunatatesti sistemul cardiovascular si circulatia sangelui
•    Ameliorezi sau previi durerile de spate
•    Iti echilibrezi sistemul muscular
•    Contribui la combaterea osteoporozei, antrenamentul intarind muschii si implicit sistemul osos aferent
•    Se recomanda si pentru femeile care au nascut de curand pentru ca te recuperezi la scurt timp dupa sarcina.

De ce X-Body in locul salii de fitness ?

Eterna problema cu care ne confruntam aproape toti: nu ne facem timp sa ajungem la sala. Motivele sunt multe: comoditate, lene, ne place sa credem ca nu avem timp pentru asta. Exista o treaba descoperita recent. Mi s-a propus sa fac asta si am acceptat in secunda doi. Acum imi place din ce in ce mai mult si va recomand si voua pentru ca niciodata nu este prea tarziu sa faci ceva pentru starea ta de bine. Si chiar conteaza extrem de mult starea asta de bine. Si mai e o treaba foarte misto dupa 8 sedinte: mi-am corectat postura.
Se numeste X Body si este cea mai buna forma de fitness pentru cei care isi pretuiesc atat corpul cat si timpul. Eternul nostrum dusman: timpul.

Opinia mea ca antrenor EMS (Level  1,2,3)

EMS-ul este nou pe piata din Romania, doar expertii care lucreaza in domeniu stiu cum functioneaza.  Si dupa cum bine se stie orice lucru nou aparut atrage dupa sine carcotasi si false impresii.
Imi sunt adresate foarte des intrebari in legatura cu efectele negative ale acestui nou tip de antrenament, ba chiar lucrez cu oameni care in prima zi de antrenament erau descurajati de zvonuri: “Am auzit ca imi poate face rau, ca imi poate afecta sistemul nervos..”.
Spitalele folosesc aceasta tehnologie de foarte mult timp ca tratament pentru a te simti mai bine sau a te vindeca, acesta este cel mai bun exemplu. Si in spitale exista doctori specialisti in problemele cu care te confrunti care te ajuta sa ajungi la rezultatele dorite.
Asadar, daca porti un tricou cu CERTIFIED TRAINER sau PERSONAL TRAINER nu inseamna ca esti EXPERT si ca poti utiliza aceasta tehnologie la adevarata ei valoare pentru rezultate optime si recuperari.

Oncescu Razvan Georgian – unic antrenor EMS Level 1,2,3 acreditat in zona Galati – Braila, personal trainer, tehnician nutritionist.

Your email address will not be published. Required fields are marked *