Atitudinea In Modelling Reprezinta Echilibrul de Care Ai Nevoie

Despre modelling

Atitudinea In Modelling Reprezinta Echilibrul de Care Ai Nevoie

54

Pentru un a-ti asigura un succes stabil in lumea modellingului trebuie sa ai atitudinea corecta, care se poate defini ca un cumul de disciplina, rabdare si incredere de sine. Exista acele povestioare conform carora anumite modele de succes au fost descoperite in mod norocos pe cai mai putin obisnuite. Sunt adevarate si au iesit in evidenta tocmai datorita faptului ca sunt cazuri rare, insa majoritatea modelelor au ajuns sa aiba succes prin multa munca si efort, lucruri care necesita timp si sacrificii.
Vis a vis de povestea modelelor norocoase, trebuie subliniat ca le-a fost descoperit potentialul in mod neobisnuit, dar cum au ajuns sa fie de succes? Tot efortul personal a contat, iar reteta reusitei a venit tot din partea agentiilor de modelling si a strategiilor aferente, de la pasii urmati, toti acesti factori contribuind in atingerea scopului si in dezvoltarea unei cariere de profil.
Unul din principalii factori care contribuie la construirea unei cariere de succes in modelling este acela de a avea un mod de viata echilibrat si disciplinat. Iti petreci mult timp pe calatorii, resimti diferentele de fus orar, iar pentru a fi in top – trebuie sa fii in forma maxima, atat fizic cat si psihic. Nu te poti prezenta dimineata la o sedinta foto daca tu ai petrecut toata noaptea! Nu poti pacali aparatul de fotografiat, indiferent de machiaje, indiferent de profesionalismul fotografului sau cameramanului, indiferent de cadrul in care se desfasoara activitatea.
O foarte mare importanta o are punctualitatea: nefiind la timp, nu lasi o buna impresie, iar daca ai de-a face cu clienti noi si intarzii – e unul din lucrurile cel mai putin dorite si care lasa o proasta impresie. Fiecare intalnire cu un client este o noua oportunitate in cariera ta de modelling, iar tu nu ai nevoie de minusuri! Respecta-ti clientul, agentia si echipa!
Foarte importanta este si rabdarea, iar daca nu ai aceasta calitate, trebuie sa o deprinzi! Niciun model nu a ajuns celebru sau profesionist peste noapte, chiar daca dispune de un mare potential din toate punctele de vedere. Nimeni nu a ajuns sa fie bine platit din momentul in care a pasit in aceasta lume, toti cei care au tangenta cu modellingul au inceput de jos si au facut si lucruri mici. Trebuie sa fii politicos, binevoitor, fara “fite” – nimeni nu este obligat sa iti accepte mofturile, stari de proasta dispozitie, e.t.c. Toti vor sa lucreze cu persoane punctuale, care degaja respect si bunavointa, intr-un cuvant – cu modele profesioniste.
Industria modellingului este caracterizata a fi una in care se comunica, toata lumea vorbeste cu toata lumea, iar daca se lucreaza usor cu tine ca model, daca esti o persoana deschisa, politicoasa si fair-play, atunci aceste lucruri vor reprezenta un mare plus in cariera.
Increderea in tine trebuie sa fie unul din punctele tale forte; imagineaza-ti ca trebuie sa porti ceva foarte ciudat, anonim, dar tu sa-l prezinti ca fiind o marca de prestigiu! Aici, atitudinea e totul: increderea degajata atat pentru propria persoana, cat si pentru produs, mandria de a purta acea ciudatenie. Aceste aspecte converg in scopul binedefinit de a vinde; cel care te priveste, vede “haina” prin tine, prin modul tau de a o prezenta si a o vinde. Poate la inceput, pentru un model neexperimentat poate parea o sarcina dificila, dar odata cu trecerea timpului te vei simti din ce in ce mai bine in pielea ta, vei avea incredere in ceea ce faci. Toate aceste lucruri se vad si se simt, iar consumatorului i se va parea totul foarte natural: acesta este momentul in care ai atins o maturitate in modelling si in a te “vinde”.
Mai mult decat atat, in momentul in care intalnesti clienti noi – indiferent de experienta ta si de background, etaleaza o atitudine de siguranta, priveste-i in ochi, fii activ(a), asculta pe toata lumea si participa la discutii, starneste interesul si curiozitatea, incearca sa emani un aer pozitiv –  aceasta este cartea ta de vizita. Daca TU – esti preocupat(a) si atent(a) la ceea ce se discuta sau se intampla la o intalnire, nu vei mai avea timp sa constientizezi acea senzatie ciudata si stinghera, vei fi din ce in ce mai natural(a) si vei fi parte acelui loc.
Feedback-ul nu va intarzia sa apara, toti cei care te vad si te simt, toti cei care vad o persoana confidenta si stapana pe ceea ce prezinta si spune, vor consuma tot ceea ce TU le vinzi. Vor considera ca esti persoana perfecta pentru ceea ce au ei nevoie, iar daca nu te-ai incadrat pana acum in tipologia cautata de ei, cu siguranta isi vor schimba cu siguranta viziunea sau cel putin, ii vei pune pe ganduri.
Crezi ca ai atitudine? Demonstreaza si aplica acum pe www.famost.ro !

Comments are off this post!