Ce ne imbolnaveste copii

A ni se imbolnavi copii din ce in ce mai des, a devenit o normalitate ... din fericire, exista sperante ca aceasta tendinta se poate schimba si ca sanatatea lor se poate imbunatati.

A ni se imbolnavi copii din ce in ce mai des, a devenit o normalitate … din fericire, exista sperante ca aceasta tendinta se poate schimba si ca sanatatea lor se poate imbunatati.

Multi copii se confrunta cu probleme digestive, alergii de mediu si a diverselor alimente, probleme comportamentale, deficit de atentie, ceea ce nu prea este normal, mai ales in cazul copiilor in intervalul de varsta 8-12 ani. Din pacate, unul din doi copii sufera astazi de boli cronice, definite ca boli care dureaza mai mult de trei luni si nu sunt considerate complet vindecate prin prisma metodelor conventionale ale medicilor de astazi. Probleme digestive, alergii alimentare, astm, tulburare de hiperactivitate, sunt toate pe o panta ascendenta; conform institutiilor specializate, foarte multi copii au tulburari de hiperactivitate, alergii, autism sau astm.

Specialistii in domeniu (pediatrii, antropologi) considera ca toate aceste probleme sunt cauzate de mediul inconjurator ca rezultat al evolutiei societatii, care a devenit un mediu toxic din cauza productiei de mancare agrochimice. Copii sunt expusi pesticidelor si altor substante chimice necunoscute, atat intern – prin ceea ce mananca, cat si prin expunerea la pesticide si alte substante pulverizate in scoli, parcuri, ele avand un rol de ingrijire si curatenie. Din pacate, in acest moment, specialistii si noi suntem abia la inceputul intelegerii acestui proces, al efectelor daunatoare al produselor chimice.

Problemele cu pesticide

De exemplu, glifosatul (intra aici pentru a citi despre glifosat!) – un ingredient activ folosit ca erbicid (si la noi in tara!) a crescut ca utilizare intre 1974 si 2014 de 300 de ori; el este folosit de asemenea si in zone in care cresc buruienile, de-a lungul cailor rutiere. Glifosatul este un antibiotic patentat, deoarece el omoara bacteriile si pentru acest lucru, el contribuie la dezvoltarea disbiozelor sau dezechilibrelor intestinale, colectia microroganismelor care traiesc in intestinele noastre. Cercetarile au aratat ca sanatatea intestinelor joaca un rol esential in sanatatea digestiva si imunitate. Dezechilibrele in microbiomul intestinal au legatura cu o gama larga de probleme digestive, dar si diverse probleme de sanatate, autism, alergii, astm, boala celiaca, tulburare de hiperactivitate, asta ca sa enumeram cateva.

Glifosatul este de asemenea un chelator de metale, el unindu-se cu zincul si magneziul, facandu-le mai putin disponbile. Se crede ca saturatia glifosatului in combinatie cu acestea in alimentele noastre, sunt responsabile pentru deficientele minerale des intalnite la copii. Din pacate, glifosatul in alimente si mediul inconjurator reprezinta un motiv real de ingrijorare pentru ca acest ucigas de buruieni, a fost declarat agent cancerigen uman de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

O alta substanta chimica ascunsa in mancare este Bacillus thuringiensis (Bt), gasita in producerea insecticidelor si alimentelor modificate genetic. Bt rupe porii deschisi si creeaza gauri mici in intestinul insectelor, cercetatorii inaintand ipoteza conform careia este promovata permeabilitatea intestinala sau scurgeri ale intestinului, in cazul oamenilor.

Peste 90% dintre copii care au probleme de sanatate, prezinta dovezi ale disbiozei si ale scurgerilor intestinale si care au fost implicate in multe probleme de sanatate: autism, sanatate mintala, alergii. Pentru eliminarea acestor toxine, trebuiesc folosite o varietate de strategii nutritionale pentru vindecarea intestinului si refacerea microbiomului sanatos.

Puterea vindecatoare a unei alimentatii organice

In timp ce tratamentele difera in functie de specificul starilor fiecarui copil, specialistii afirma ca in aproape toate cazurile, este indicata inceperea unei alimentatii naturale 100%. Conform legilor in vigoare, alimentele care sunt etichetate ca fiind organice, nu pot folosi organisme modificate genetic sau pesticide chimicale (glifosatul), ele avand legatura cu diverse probleme de sanatate, conform unor studii independente realizate pe animale. Trebuie retinut ca o piatra de temelie a oricarui tratament care se bazeaza ca medicament pe alimente, este eliminarea celor care nu sustin sanatatea intestinelor, asa ca, orice este susceptibil de a contine glifosat, Bt sau alte substante nocive, trebuiesc eliminate.
In plus fata de beneficiile copiilor bolnavi, adoptarea unei alimentatii organice, poate aduce beneficii sanatoase pentru toti membrii familiei, inregistrandu-se cazuri spectaculoase in acest sens.