Ce pantofi alegem pentru interviu? Sunt Pantofii Obligatorii Pentru Interviu sau Depinde de Situatie?

Tendinte&Stil

Ce pantofi alegem pentru interviu? Sunt Pantofii Obligatorii Pentru Interviu sau Depinde de Situatie?

28

Suntem in fata unui nou examen, un nou interviu, un alt capitol important al vietii noastre si pe care vrem sa-l tratam cu seriozitate. Pe langa pregatirea noastra profesionala si incredere, trebuie sa aducem un plus in cadrul evaluarii noastre si din punct de vedere al vestimentatiei, incluzand aici si pantofii. Un manager pregatit este atent la detalii si cu siguranta va tine cont de acest lucru, mai ales daca jobul pentru care ai aplicat e in domeniul vanzarilor, office, etc.
Pantofii trebuie sa fie intotdeauna curati si ingrijiti cand mergeti undeva, fie ca vorbim de o simpla plimbare, o iesire la un restaurant sau interviu. Ca sunt de firma sau au costat mult – aceste lucruri nu au nicio importanta atunci cand pantofii arata neglijenti in momentul interviului. Curatati-i functie de materialul din care sunt confectionati si tineti praful departe de ei!
O informare prealabila a locului unde are loc interviul este binevenita! Vezi cum se imbraca personalul angajat si incearca sa le urmezi exemplul! Acest lucru te poate avantaja mult, pentru ca poti parea ca ‘apartii’ locului, esti familiarizat cu atmosfera, te pliezi pe job-ul respectiv. In caz contrar, daca esti o persoana exuberanta care vrea sa iasa in evidenta si prin haine, ar trebui sa te cenzurezi, deoarece multi manageri nu vor astfel de angajati.
In multe situatii cand se merge la un interviu, exista tendinta sa ne imbracam mai sobru. Ar trebui sa lasam la o parte acest conservatorism si sa incercam sa fim in ton cu tendintele, fara a exagera – in acest caz. Nu e nimic gresit in a fi la zi cu vestimentatia, iar un angajator chiar poate aprecia o persoana bine informata.
Ceea ce imbraci si cu ce te incalti trebuie sa se potriveasca: pantofii stil office – nu se potrivesc unei tinute casual, nu putem fi la costum purtand espadrile. Intr-adevar moda evolueaza, ceea ce era ‘interzis’ cu ceva timp in urma este acceptat astazi, in schimb exista anumite reguli care nu pot fi incalcate.
Ceea ce imbracam si incaltam, modul cum combinam incaltamintea cu hainele, spun multe despre noi mai ales cand suntem ‘examinati’. Un manager performant poate trage multe concluzii cand este fata in fata cu un potential angajat: poate vedea daca esti neglijent, bine informat – la zi, atent la detalii, simt estetic, daca esti in largul tau in haniele purtate, samd.
Care sunt alegerile voastre in materie de pantofi? Ce tinute imbracati la interviuri?

Comments are off this post!