Ce se intampla daca nu hidratam

Frumusete

Ce se intampla daca nu hidratam

24

Indiferent ca folosim multa crema sau mai putina pentru hidratare, cel mai important este sa stim ca hidratarea este raspunsul multor probleme legate de piele.

Daca optezi pentru a nu te hidrata, poti avea parte de o piele mata, palida, uscata. Cand nivelul hidratarii scade, acel ‘ciment’ care tine pielea sa nu crape, capata un aspect mat si foarte nesanatos. Nu doar ca este neatractiv, dar descompune de asemenea, primul strat de protectie al corpului, facandu-va susceptibil unor probleme serioase.
piele vulnerabila Cu stratul de protectie slabit, pielea este mult mai predispusa iritatiilor, eruptiilor cutanate, inrosirii si cojirii, situatii nici confortabile, nici placute.
acnee Din cauza nivelurilor necorespunzatoare de umiditate, pielea devine mai uscata, ceea ce face ca glandele uleioase sa intre in supraproductie si sa alimenteze anumite bacterii cauzatoare de acnee.
linii si riduri Surprinzator, ridurile sunt rezultatul unui proces natural de imbatranire, dar conform specialistilor, pielea uscata induce imbatranirea prematura prin compromiterea barierii pielii, ceea ce duce la inflamatia cronica a pielii. Nivelurile scazute de inflamatie continua, duce la defalcarea colagenului, imbatranirea fiind o consecinta naturala.

Hidratarea este fara indoiala unul dintre cei mai importanti si usori pasi in rutina noastra de ingrijire a pielii, de aceea este important sa facem din ea o prioritate, indiferent cat suntem de grabite sau oricat de multe probleme am avea. Toate ne dorim sa aratam cat mai bine, cat mai tinere si mai important decat rujul sau linerul, este hidratarea.

Comments are off this post!