Stiati Ca Unghiile Pot Fi Un Bun Indicator Al Starii de Sanatate?

Sanatate

Stiati Ca Unghiile Pot Fi Un Bun Indicator Al Starii de Sanatate?

27

Anumite indicii ale unghiilor ne pot informa daca suntem bolnavi, daca suferim de vreo afectiune, sau avem anumite carente nutritionale interne. Coroborate cu anumite manifestari si simptome ale corpului nostru, putem afla daca suferim de vreo boala si o putem preveni.

  • Unghiile foarte palide pot fi semnele unei anemii, boli de ficat, malnutritie, insuficienta cardiaca congestiva.
  • Unghiile care sunt in mare parte albe, pot fi semne ale unor boli hepatice.
  • Unghiile galbene pot indica infectii fungice. Daca lucrurile se agraveaza, patul unghial se retrage iar unghiile se ingroasa si se rup. In cazuri mai rare, unghiile galbene pot indica boli tiroidiene, pulmonare, diabet sau psoriazis.
  • Unghiile cu tenta albastruie pot indica lipsa oxigenului la plamani, ceea ce ar putea sa insemne o pneumonie; aceasta culoare poate fi si semnul unor probleme cardiace.
  • Unghiile uscate si casante sunt legate de boli ale tiroidei. Anumite fisuri de nuante galbui pot fi si semne ale unor infectii fungice.
  • Daca pielea din jurul unghiilor prezinta semne de roseata si sunt umflate, aceasta este o inflamatie a unghiei ca rezultat al lupusului sau a unei tulburari a tesutului conjuctiv.
  • Daca unghia prezinta anumite incretiri la suprafata, acestea pot fi semne precoce ale artritei inflamatorii sau psoriazisului. De asemenea, unghiile pot capata o anumita transparenta, iar pielea de sub unghie poate fi de culoarea rosie bruna.
  • Daca exista anumite linii intunecate sub unghii, acestea pot fi semne ale melanomului – un cancer de piele de temut.

Daca sunteti ingrijorati de aspectul unghiilor, cel mai indicat ar fi sa mergeti la un dermatolog. O anumita albeata a unghiilor sau oricare semnalment prezentat aici, poate fi in mai mare sau mica masura legat de o boala sau o infectie a dumneavoastra.

Chiar daca anumite aspecte ale unghiei pot insoti diverse afectiuni, acestea nu pot fi considerate un semnal clar al unei boli sau probleme de sanatate.

Comments are off this post!