Ce spune fata ta despre tine?

Stil de viata

Ce spune fata ta despre tine?

83

Consideram, afirmam si ni se spune ca nu este ok sa judecam o carte dupa coperta, si cu toate astea, copertile cartilor sunt facute sa atraga atentia … Facand o paralela cu chipul uman, dar pastrand proportiile, de cele mai multe ori dam un calificativ celor din jur la prima vedere, fie legate de inteligenta, bunatate sau alte abilitati. Suntem de mici educati ca este gresit sa tragem concluzii rapide si cu toate astea, facem acest lucru zilnic!

Iata cam ce gandim si cum ii judecam pe cei din jur, in functie de trasaturile fetei!

Anumite persoane au fata pentru politica

Anumite caracteristici masculine – incluzand sprancene si pometi mai mici, au fost asociate cu o pozitie dominanta, conform unui studiu recent al Universitatii York din Anglia. In alte studii, s-au tras concluziile ca persoanele cu sprancene mai ridicate care ‘deschid’ ochiul, fac sa para persoana respectiva una calda si naiva. Oamenii trag concluzii foarte rapide din trasaturile fizice a celor din jur, legate de incredere, competenta, agresivitate si fac asta, cu o viteza remarcabila; conform unui studiu este nevoie doar de 0,1 secunde pentru acest lucru.

Ochii albastri sunt mai atragatori

Un studiu a aratat ca populatia Marii Britanii avea aproape in totalitate ochii caprui, iar acum, 48% au ochii albastri, iar oamenii de stiinta nu cred ca aceasta ar reprezenta un avantaj al evolutiei dincolo de stimularea atractiei.

Ochii caprui au avantajele lor

Atat barbatii cat si femeile care au ochii caprui, au fost evaluati ca fiind mai de incredere comparativ cu cei care au ochii albastri sau verzi.

Ochii arata varsta

Zona circulara intunecata din jurul irirsului, devine mai putin vizibila o data cu varsta sau atunci cand esti bolnav. Un studiu realizat in 2011 de catre Universitatea din California, a aratat, ca oamenii sunt mult mai atrasi de semenii sai care au marginea vizibila.

Marimea medie este un lucru bun

S-a demonstrat ca barbatii sunt mult mai atrasi de femeile care nu au nici chipul foarte subtire si nici foarte gros; in mod inconstient, barbatii fac legatura intre o greutate sanatoasa si fertilitate. Plinatatea fetei unei femei afecteaza modul cum esti perceputa din punct de vedere al varstei! Un chip mai mare, poate sa `imbatraneasca’ o femeie a carei varsta este sub 40 de ani, sau sa ‘intinereasca’ o femeie a carei varsta este de peste 40 de ani.

Anticonceptionalele te fac mai tanara

Cu cat o femeie a luat anticonceptionale mai mult timp sau a avut parte de terapie de substitutie hormonala, cu atat o femeie va arata mai tanara, conform unui studiu! Acesta a aratat ca nivelul mai ridicat de estrogen imbunatateste elasticitatea pielii si sunt asociate cu barbie mai micuta, buze pline si sprancene arcuite.

Perspectiva face diferenta!

Cele iubitoare de selfie ar trebui sa tina cont ca sunt mai atractive, cand fetele lor sunt usor inclinate in jos, ele aratand ca si cum s-ar vedea de sus. Par mai putin atractive si mai putin feminine, cand sunt inclinate in sus, simuland o vedere de jos, conform unui studiu publicat in Evolutionary Psychology.

Dragut poate fi mai bine

Cand subiectilor unui studiu li s-a cerut sa caute candidati pentru diverse locuri de munca, atat barbatii cat si femeile cu chip de copil (ochi mari, nas mic, maxilar rotunjit) au fost considerati mai potriviti pentru a preda de exemplu, in timp ce posesorii de fete mature, au fost considerati candidati potriviti pentru functii de conducere. Acelasi studiu, arata peste 500 de cazuri in care inculpatii cu fata de copil erau mai putin probabil sa fie condamnati pentru crime cu intentie, comparabil cu crime care au implicat neglijenta. Un alt studiu, a aratat ca persoanele care au nasul mic sunt slabi din punct de vedere fizic, mai supusi social si naivi din punct de vedere intelectual.

Foloseste ceva machiaj!

Femeile care se machiaza intr-un mod moderat, sunt judecate a fi mult mai placute, competente si de incredere comparativ cu cele care nu au machiaj deloc, iar cele cu foarte multe culori pe fata, nu au inregistrat toate aceleasi impresii pozitive.

Pune-ti chipul in fata in fotografii!

Persoanele care apar in fotografii cu chipul din fata, par mai tinere si mai accesibile conform unui studiu britanic din 2014. De asemenea, persoanele cu zambete largi (adica colturile gurii si pometii ridicati) au avut satisfactii mai mari in viata mai tarziu. Psihologii au introdus teoria ca un zambet ‘supradimensionat’ face persoanele care il poseda sa para mai prietenoase, lucru care duce la relatii personale mai fericite.

Zambetul este antiimbatranire

Zambetul face ca o persoana sa fie mult mai abordabila. Cercetatorii germani au descoperit ca persoanele de varsta mijlocie care au un zambet larg, arata mult mai tinere. Aceasta reprezinta rezultatul a doi factori, primul fiind faptul ca o fata prietenoasa este mult mai atractiva, iar cel de-al doilea ar arata faptul ca ridurile par temporare.

Comments are off this post!