Placerea de A Inota si Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Inot

Stil de viata

Placerea de A Inota si Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Inot

61

Pentru ca suntem in anotimpul calduros, foarte multi dintre noi vor sa stea la soare pentru putin bronz, implicit sa inoate si asta fie ca suntem la mare, la pisicina sau in orice alt loc care ne permite acest lucru. Din pacate, inotul nu este la indemana tuturor; necesita invatare si antrenament, iar comparativ cu mersul pe bicicleta sau alergatul, acest sport este si foarte periculos. De aceea ar fi bine sa ne luam inima in dinti si sa invatam sa inotam.

Costum de baie

Trebuie sa investesti intr-un costum de baie care sa ti potriveasca. Uneori poate fi mai mare sau mai mic, iar acest lucru, iti poate provoca un mare disconfort. Mergi la un magazin specializat, consulta-te cu vanzatorii si ia-ti costumul care se potriveste! Nu uita ca in contact cu apa, acestea se mai dilata!

Toaleta

Fiecaruia dintre noi, ii vine momentul cand trebuie sa mearga la baie! Fii sigur ca stii unde sunt  localizate toaletele, pentru a evita sa intrati in panica in urma unor impulsuri inopinate si a nu urina in piscina! Majoritatea pisicinelor au substante care reactioneaza cu produsele reziduale, ca sa nu mai amintim de igiena si inrautatirea calitatii aerului!

Slabit prin inot

Cei care practica inotul – in special de performanta, intotdeauna sunt admirati pentru corpul construit armonios. Cu toate acestea, exista inotatori care nu se incadreaza in aceasta categorie. Daca iti doresti sa slabesti inotand, atunci trebuie sa stii ca nu poti manca orice, trebuie sa monitorizezi tot ce tine de alimentatie, lucru valabil de altfel, in orice sport.

Progres

Daca esti hotarat sa progresezi in acest sport, este important sa gasesti un antrenor. Daca alte sporturi nu necesita asa ceva, un antrenor de inot te ajuta cu biomecanica. Trebuie sa tinem cont ca inotul este un sport oarecum nenatural, ceea ce creste importanta acordata biomecanicii; astfel, cu un antrenor bun si practica, putem sa atingem performantele dorite.

Dureri

Nu intra in panica, daca dupa un antrenament te vei trezi cu dureri de spate sau umeri! Ca in orice sport, inotul solicita mai mult anumite parti ale corpului si le predispune accidentelor.

Scop

Pentru a-ti atinge scopul, fa-ti un plan si respecta-l! Slabit sau performanta, ambele necesita adoptarea  unui alt stil de viata, de la alimentatie, investitii, pana la renuntarea la anumite obiceiuri.

Fara comparatii

Nu trebuie sa te compari cu alti inotatori! Esti acolo pentru a fi in forma, pentru a slabi sau a face  performanta! Incearca sa comunici cu ei, sa nu deranjezi si respecta regulamentele! Concentreaza-te pe scopurile tale si nu pe viteza de inot a celor din jur.

Your email address will not be published. Required fields are marked *