Cea mai extraordinara calatorie vine intr-o sticluta

Shopping

Cea mai extraordinara calatorie vine intr-o sticluta

67

FRAGRANZE 14 – 16 septembrie STAZIONE LEOPOLDA, FIRENZE

Pasiunea pentru calatorie devina una olfactiva, firul comun al multor creatii vazute la Pitti Fragranze n.16; fie ca sunt reale sau vise, fizice sau senzoriale, in timp sau in spirit, ele reprezinta o oda pentru calatorie, inteleasa ca o experienta de viata fundamentala. Si sunt renasteri ale mirosului, mult mai pasionate si care ne aduc in prim plan amintirile din locurile iubite.


Alysonoldoini

O colectie care imbratiseaza mintea, renascand simturile. Recipientele de platina galvanizate dau sticlelor o senzatie de bijuterii. In sinergie cu Alyson Oldoini, parfumerii faimosi au interpretat o calatorie senzoriala care merita urmata.

Antonio Alessandria

Antonio Alessandria este un parfum independent sicilian, prezinta a saptea sa aroma: Fara. Parfumul si-a luat inspiratia din lunile de vara din Sicilia, cand mangaierea caldurii este cautata in bauturile facute cu apa de sodiu, suc de lamaie, menta si sare. Dar setea ne face sa bem cu lacomie si bautura se evapora, amestecand cu mirosul de piele fierbinte.

Benamor

O imersiune in strazile stralucitoare ale Lisabonei: aceasta este Benamor, o colectie artizanala de formule de frumusete pentru pielea fondata in 1925. Fiecare produs este legat de capitala lusitana: de la linia Jacaranda, un tribut adus florilor de liliac din copac sub forma de cai, la daruirea catre regina Amelie, un admirator al marcii. Benamor provine din flerul creativ al unui farmacist angajat sa creeze lotiuni miraculoase pentru femeile din societatea inalta.

Comptoir Sud Pacifique

In 1974, Pierre si Josee Fournier, calatori si iubitorii ai Polineziei, si-au inceput aventura in lumea esentelor, importand Tahitian Monoi in Europa si creand o linie de parfumuri exotice. Comptoir Sud Pacifique este o invitatie pentru a calatori: o raza de lumina care filtreaza printre obloanele albe, palmieri mangaiati de vanturile comerciale, lagune suspendate peste ocean.

Ella K Parfums

Ella K este noul brand de la faimosul Sonia Constant, dedicat pasiunilor sale, calatoriilor si parfumurilor. Un tribut adus femeilor aventuroase din toate timpurile, traduse intr-o colectie unisex de amintiri olfactive extraordinare: cum ar fi Baiser de Florence, care aminteste de tamaia bisericilor din Florenta, de irisurii de pe dealurile sale, dar si de mirosul pietrei vechi.

Flumen

Flumen a inceput cu ideea folosirii unei combinatii inteligente de note pentru a exprima sentimentele cele mai ascunse si mai autentice, in cautarea unei forme sofisticate de comunicare intre emotii. Combinatii complexe de note, pentru a atrage sentimente, stari de spirit si portrete de personalitate intime.

Fort si Manle

Fort si Manle este o companie independenta de parfumeri artizani cu sediul in Melbourne. Filozofia brandului este de a crea un parfum de lux individualist, eclectic, de lux. Fort si Manle a fost fondata de Rasei Fort, care imbina cu meticulozitate uleiurile artizanale si extractele, pentru a duce oamenii pe o calatorie olfactiva in cele mai exotice locatii.

Ideo Parfumerie

Ludmila si Antoine Bitar s-au intalnit la Paris. Dupa casatoria lor, au decis in 2012 sa se stabileasca in Beirut, locul de nastere al lui Antoine, pentru a infiinta Ideo Parfumeurs. Ideo Parfumeurs este fondata pe energia creativa a orasului Beirut si contradictiile sale, producand parfumuri atat elegante, cat si rebele. Creatiile marcii sunt dezvoltate ca parfumuri pentru corp si pentru lenjerie si ca lumanari parfumate.

J. F. Schwarzlose Berlin

Fondata in 1856 in Berlin de catre J.F. Schwarzlose, casa de parfum se mandreste cu clientela istorica de calibrul curtilor regale din Prusia si Imperiul Austro-Ungar. In 2012 brandul a fost relansat, prezentand o colectie de parfumuri exclusive, unde traditia intalneste modernitatea, dedicata orasului Berlin.

Laboratorio Olfattivo

Un proiect care lucreaza la creativitate pura, in care Roberto Drago, director de creatie, reuneste energiile celor mai eclectici nasuri ale momentului, invitandu-i sa-si foloseasca abilitatile artistice pentru a produce parfumuri in libertate totala. Intrarea vine de la nevoia de a spune o poveste, de a exprima o amintire, o calatorie, un sentiment.

Mizensir

Alberto Morillas – creatorul paginilor de neuitat ale parfumeriei moderne, ii incredinteaza lui Cale distributia lui Mizensir, creatia sa cea mai intima si privata. Un distilat de libertate totala, exprimat prin parfumuri si lumanari, care se inspira din amintirile sale, calatorii si intalniri memorabile. Unul dintre locurile de nesters, gradina andaluza a copilariei sale.

Pierre Guillaume – Colectia Croisiere

Evadadand, calatorind impotriva curentului. Cu colectia Croisiere, Pierre Guillaume si-a imaginat o calatorie cu barca, avion, motocicleta sau pe jos, creand un parfum care evoca locuri, incepand cu o emotie olfactiva. Calatoria este tema centrala si este legata de curajul de a intoarce pagina, de a se indeparta de compozitiile “unicul subiect” si de a celebra miscarea.

Stephanie de Bruijn

Cunoscuta in lumea parfumurilor artistice pentru parfumurile “sur mesure” create in micul atelier din inima Saint Germain, Stephanie prezinta zece creatii care exprima semnatura ei delicata si personala, dar si pasiunea pentru calatorie. O atitudine deosebit de franceza, eleganta si sofisticata, cu o nota de rosu parizian.

Widian Aj Arabia

Hili este un nou parfum dedicat gradinilor florale ale istoricului Hili, unde primele semne de civilizatie au fost gasite in zona Abu Dhabi. Bergamot, piper roz, coriandru, scortisoara: un parfum floral, pudrat si senzual, care se incadreaza in categoria picanta orientala. Cu un suflet delicat, misterios, inspirat de traditia regala a florilor de gradina.

Info&foto: pittimmagine.com

Comments are off this post!